Na co poszło 22 tysiące dolarów, bo niby taki to ma budżet? Znaczy ja nie mówię o wartościach artystycznych et cetera tylko o czystej realizacji. Bo z tego co wiem to Paranormal Activity kosztowało 10 koła, a chociaż jest tam jakiś efekt w postaci cieni czy nawet jak tą panienką szatan miota po podłodze. Przecież taki film jak Blair Witch można by zrobić za jakieś 5 tysięcy i to polskich nowych złotych, licząc że kręcimy go tydzień. Ja wiem, że teraz każdy głupi może w domu zmontować film i że kiedyś nie wszyscy mieli możliwości i dobry montaż trochę kosztował, ale czy aż tyle?
to jest dobre pytanie. podejrzewam, że wyżywienie aktorów na planie było droższe od produkcji samego filmu. Bo efekt to naprawdę marny im wyszedł.
Wyżywienie 5 osób(trójka aktorów plus dwóch reżyserów/producentów) na tydzień kosztowałoby może z 500 dolców. Liczmy że główni aktorzy chwycili Boga za nogi i szarpnęli po 500 dolców gaży( w co nie wierze), no i jeszcze ochłapy jakieś dla tych ludzi odpowiadających na pytanie o wiedźmę z Blair łącznie może z 200$. Zalokowani byli zapewne w pobliskim hotelu albo wynajeli sobie jakiś domek, jeśli mieli daleko do miejsca kręcenia(jestem przekonany że nie spali przez tydzień w lesie)- no to już domek w bardzo wysokim standardzie max.1000 baksów za tydzień. Namiot pewnie któregoś z reżyserów. Kamera wypożyczona, to nie wiem ile może kosztować, z 200$? Benzyna bo trzeba tam dojechać- 50 dolców? Maksymalnie, zakładając że ekipa wcinała z rana kawior popijając Crystalem,a na obiad jedli dania sprowadzone z Hiltona , to dałoby się zamknąć w 5 tysiącach dolarów, bo trzeba doliczyć montaż, o ile sami tego nie montowali.