PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=847}

Blair Witch Project

The Blair Witch Project
1999
6,3 127 tys. ocen
6,3 10 1 126772
6,4 34 krytyków
Blair Witch Project
powrót do forum filmu Blair Witch Project

Na co poszło 22 tysiące dolarów, bo niby taki to ma budżet? Znaczy ja nie mówię o wartościach artystycznych et cetera tylko o czystej realizacji. Bo z tego co wiem to Paranormal Activity kosztowało 10 koła, a chociaż jest tam jakiś efekt w postaci cieni czy nawet jak tą panienką szatan miota po podłodze. Przecież taki film jak Blair Witch można by zrobić za jakieś 5 tysięcy i to polskich nowych złotych, licząc że kręcimy go tydzień. Ja wiem, że teraz każdy głupi może w domu zmontować film i że kiedyś nie wszyscy mieli możliwości i dobry montaż trochę kosztował, ale czy aż tyle?

mati_mac

to jest dobre pytanie. podejrzewam, że wyżywienie aktorów na planie było droższe od produkcji samego filmu. Bo efekt to naprawdę marny im wyszedł.

ocenił(a) film na 5
soraxen

Wyżywienie 5 osób(trójka aktorów plus dwóch reżyserów/producentów) na tydzień kosztowałoby może z 500 dolców. Liczmy że główni aktorzy chwycili Boga za nogi i szarpnęli po 500 dolców gaży( w co nie wierze), no i jeszcze ochłapy jakieś dla tych ludzi odpowiadających na pytanie o wiedźmę z Blair łącznie może z 200$. Zalokowani byli zapewne w pobliskim hotelu albo wynajeli sobie jakiś domek, jeśli mieli daleko do miejsca kręcenia(jestem przekonany że nie spali przez tydzień w lesie)- no to już domek w bardzo wysokim standardzie max.1000 baksów za tydzień. Namiot pewnie któregoś z reżyserów. Kamera wypożyczona, to nie wiem ile może kosztować, z 200$? Benzyna bo trzeba tam dojechać- 50 dolców? Maksymalnie, zakładając że ekipa wcinała z rana kawior popijając Crystalem,a na obiad jedli dania sprowadzone z Hiltona , to dałoby się zamknąć w 5 tysiącach dolarów, bo trzeba doliczyć montaż, o ile sami tego nie montowali.