PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=847}

Blair Witch Project

The Blair Witch Project
1999
6,3 127 tys. ocen
6,3 10 1 126783
6,4 34 krytyków
Blair Witch Project
powrót do forum filmu Blair Witch Project

miałam ochotę na naprawdę dobry horror, nie powodujący przy tym odruchu wymiotnego (generalnie nie przepadam za większością horrorów właśnie z tego względu, lubię odczuwać niepokój, lęk, czy tam strach, a nie posiłek sprzed kilku godzin). bywam wybredna, ale koleżanka zaproponowała mi właśnie blair witch project, mówiąc, że film to same amatorskie taśmy znalezione w lesie a następnie tylko zmontowane w całość. oglądając to w środku nocy byłam przekonana, że to prawdziwe nagrania, że to wszystko naprawdę miało miejsce. na początku owszem, nudnawe, ale potem z minuty na minutę byłam coraz bardziej przerażona, okropnie się wczułam. dopiero po filmie koleżanka mi powiedziała, że tak naprawdę to wszystko było wyreżyserowane. :) gdybym wiedziała to wcześniej, to zapewne bym się tak nie wystraszyła, ale podsumuwując - gra aktorów naprawdę bardzo dobra, bo faktycznie odniosłam wrażenie, jakby naprawdę się w tym lesie zgubili i naprawdę to wszystko przeżywali. jestem troszeczkę naiwna, ale tego właśnie szukałam. dobry horror na dobranoc. :)
pozdrawiam.