Ten kto mowi ze BWP nie jest straszny to przepada za Pilami i innymi bzdetami oblanymi krwia, albo starają sobie to jakos wytlumaczyc w racjonalny sposob.
Więc proszę oto on:
Pomyślcie "logicznie" : najbardziej boimy się czego? TEGO CZEGO NIE WIDZIMY! no wlasnie ;-)
Po tym horrorze nie ogladnelam przez 2 lata horrorow i trzymam sie od nich z daleka.
Jak dla mnie film przestraszyl mnie go granic mozliwosci i za to daje mu 10 - rewelacja! O to chodzi w horrorze.
A ja powiem tak: Mi nie podobała się ŻADNA część piły, no okej, może zaskoczyła mnie część w której była akcja z kobietą i basenem strzykawek ale dla wyjaśnienia - boje się igieł. Natomiast nie będąc fanką owego cyklu o pile, BWP zupełnie mnie nie przestraszył. Oglądałam go będąc dzieckiem i oglądałam go teraz niedawno i nic, zero strachu, może trochę oczekiwania na strach.
Człowieku, kolega polecił mi BWP, obejrzałem, i stwierdzam że film jest słaby, nie było ani jednego momentu w którym bym był przestraszony, o wiele wiele bardziej bałem się na Paranormal Activity. Skoro Ty nie mogłeś oglądać horrorów przez 2 lata to Ja nie wiem co jest z Twoją psychika, ale to Tylko Twoje zdanie. Jak dla mnie 3/10.
dla mnie Paranomal Activity był nudny, BWP natomiast straszny, więc z czyją psychiką jest coś nie tak, bo się gubię:)
Pewnie chodzi o kwestie gustów. Może nie straszy mnie ten Blair Witch bo naogladałem sie już troche horrorów, ale dla mnie, jedna dobra scena która mogłaby przestraszyć, to jak miota tym ich namiotem, ale jak dla mnie to i tak tam jest taki chaos że nic nie widać.
dokładnie, zgadzam sie w 100%, mnie też nieziemsko przeraził, całe szczeście, ze ogladalam z facetem bo gdybym sama ogladala to chyba dostalabym zawalu ze strachu :D mam zbyt bujna fantazje i wyobraznie :D naogladalam sie mnostwa horrorow w calym swoim zyciu, ogladam je juz od 6'ego roku zycia, wiec teraz dosyc ciezko mnie pozytywnie zaskoczyc jesli chodzi o filmy grozy, musza miec po prostu te cos, klimat i pomysl a ten film z pewnoscia to wszystko ma. dlatego uwazam, ze osobom, ktorym sie nie podobal albo twierdza, ze jest glupi to tylko dlatego, ze nie wczuli sie odpowiednio w ten caly klimat....albo maja na prawde slaba wyobraznie...ja wczulam w caly ten film i chwilami zastanawialam sie co by bylo gdyby to mnie spotkalo cos takiego. probowalam sobie wyobrazic, ze jestem w tej ekipie i w nocy w srodku mrocznego lasu slysze przerazajace odglosy.... bez mozliwosci ucieczki gdziekolwiek i schowania sie. po prostu masakra! dlatego uwazam, ze ten film jest genialny, mnie przerazil doglebnie a malo, ktory horror mnie tak na serio przestraszyl.