5,3 1,6 tys. ocen
5,3 10 1 1582
4,5 19 krytyków
Brigitte Bardot cudowna
powrót do forum filmu Brigitte Bardot cudowna
krupastas

Też jestem bardzo ciekaw filmu i jak fabuła będzie połączona z pojawienie się takich gwiazd jak Birgitte Bardot czy Lize Taylor (co do wyborów aktorek można dyskutować), natomiast żeby nie wyszedł z tego taki bezcelowy miszmasz.

buterfly

Zanim powszechnie zaczęto kręcić filmy kolorowe, reżyserzy kombinowali przede wszystkim ze scenografią i oświetleniem – najlepszym przykładem tego jest ekspresjonizm i dzieła Fritza Langa. Widze tu analogie

Betty_Lou

Dzięki za komentarz przypominałaś mi tym samym o filmie. Co do twórczości Fritza Langa to akurat w jego przypadku gra tak zwanymi cieniami była zawsze przemyślana, dlatego również techniczne jego filmy były perfekcyjne. Połączenie snu i jawy nie zawsze wychodzi dobrze i bywa, że film w efekcie może być na siłę zbyt artystyczny, takie miałem odczucie, w tym roku oglądając film Blondynka, fabrykowany film o na temat Marilyn Monroe jak obejrzę ten film dam znać, jak wyszło w tym przypadku.

buterfly

Blondynka była niewypalem, ale pokladam duze nadzieje w tej produkcji.

krupastas

Wyjdzie z tego ... potworek.

Shadow_dawnego_ggggggg

Szkoda, że w filmie nie ma Marlona Brando mógłby go zagrać Józef Pawłowski.

friendsfan1

W tej chwili jest na ukończeniu film, gdzie Marlona Brando gra Billy Zane.

ocenił(a) film na 1
krupastas

Niestety, nic dobrego

kitkaaat

ale dlaczego akurat nic dobrego? ta ocena wynika p obejrzeniu filmu, czy to hejt dl hejtu?

maksymilian_pankiewicz

polacy tylko krytkuja, a wiekszosc z nich nawet nie widziala tego filmu

krupastas

ja czekam z niecierpliwością na premierę!

p_stefaniak_88

przedpremiera była kilak dni temu, a premiera kiedy? chyba pod koniec tego miesiaca

ocenił(a) film na 9
Betty_Lou

Premiera 21.10, tez chętnie zobaczę. Według mnie, nie ma innej polskiej aktorki, która fizycznie była by tak podobna do BB, zresztą ponoć sama Bardot zaakceptowała Opozdę.

użytkownik usunięty
p_stefaniak_88

jak, udało się dotrzeć? ja z całego serca polecam to widowisko kinowe

krupastas

Też jestem ciekawa!

ocenił(a) film na 8
krupastas

Widziałam wczoraj, Opozda świetna w tej roli, to Jej 5 minut. Film ma ciekawą formę, trochę taką artystyczną, bardzo mi sie podobał.

ocenił(a) film na 8
krupastas

Polecam, to film inny niż wszystkie. Dawno już nie widziałam w polskim kinie tak pokazanego obrazu. Wart zobaczenia.

ocenił(a) film na 8
krupastas

No i wyszła perełka:) Film nie jest biografia BB. Pięknie pokazany obraz tamtych lat, jestem pod wrażeniem strony wizualnej filmu, cudo.