Zawsze będziemy sto lat za... Czechami. Kraik wielkości województwa mazowieckiego, który ma lepszych piłkarzy, lepsze piwo i lepsze filmy. Ach... Żal ściska!
Nejm, a czy Ty się może wybierasz do Cieszyna na festiwal "Kino na granicy". Skoro lubisz czeskie piwo i filmy, a do Cieszyna masz blisko....
Mnie najbardziej boli że hokeistów mają dużo lepszych. Resztę dam radę znieść :D
To wynocha do Czech! Powaga, najlepiej najeżdżać, pluć i swoją antypatriotyczną jednostką zanieczyszczać innych. Ja jestem po prostu dumna, że jestem Polką, ale przez historię, przez mądrych i wielkich ludzi, przez piękno natury, przez to, że nie dam się obrażać! I nie odpowiada mi wiele rzeczy, w związku z tym planowałam wyjechać za granicę, nie wyszło, no cóż może się uda, ale na pewno nie będę siedziała na tyłku i marudziła, że MY MAMY TAK PASKUDNIE A INNI CUDOWNIE.
Taka z Ciebie patriotka i chcesz wyjeżdżać z Polski? :D
W historii więcej mamy małych i głupich ludzi niż mądrych i wielkich. To przez nich nasza historia wygląda, jak wygląda, ale nie o historii tu gadamy.
Nigdzie nie napisałem, że mamy tak paskudnie. Polskie kino nie jest takie straszne, ale Czesi kręcą lepsze filmy (gorsze też), a to kraik duuużo mniejszy od Polski.
Ból zadka i kompleksy są żałosne. Cudze chwalić swojego nie doceniać, jakież to typowo polskie. Oni mają wiele rzeczy którymi my sie nie możemy pochwalić i vice versa. Jak ktoś to ogarnie to moze i zrozumie jak działa świat.
W tym kraiku wielkości woj. mazowieckiego to odległość z Ostrawy do Pilzna jak z Wrocławia do Białegostoku. Takie bliskie odległości tam nie są
ładny kraik wielkości Mazowieckiego gdzie z Ostrawy do Pilzna jest ze 400 km, a np autostradą z Pragi do Brna jest 200km :)