Wiem, że chłopaki nie płaczą, ale mężczyzna czasami tak - nikt mi nie powie, że nigdy
nie uronił łzy.
W otoczeniu ryczącego faceta czułbym się głupio - gdyby jak baba ryczał na zawoanie
ale czasami - dlaczego nie - przecież facet tez ma uczucia.
A wracając do filmu, to co by nie mówić/pisać, to pomimo sztampowej fabuły
i głębokiej inspiracji innymi filmami "zachodnimi", to film ten jest w jakimś
stopniu kultowy, po pierwsze "odkrył" super gniota dla jednych a dla innych
arcydzieło, pedofilskie arcydzieło dodam, mam na myśli film
"O facecie w łódce"="Śmierć w Wenecji" - niedawno mieliśmy premierę tego
gniota - bardzo szybką po 40 latach
a po drugie i to przede wszystkim przesądza o jego kultowości, to wiele
cytatów, powiedzonek, które każdy słyszał i które ciągle, gdzies tam funkcjonują
w obiegu:
"-...Psikutas.
-Panie,widzi pan tam gdzies "s"?
-A no rzeczywiscie, nie ma "s", czyli Psikutas bez 's'"
"Coco Jumbo i do przodu to moje hasło dobre nie?"
"Wypatrzyłeś ten sweter w jakimś katalogu mody...... a możę zajebałeś go z pomocy dla powodzian?"
"dosc juz mam tego Twojego Freda kurwa jego w dupe zapierdolona mac. Dzwoni do mnie codziennie o 6 rano i pyta o szmal. Nawet we Wronkach mnie tak wczesnie nie budzili"
"A na chuj mnie ten kaktus?!?"
"Chyba rozwalił pan komuś brykę. -Dobrze, nauczy się parkować........ kurwa! to chyba mój!"
"Ja też kiedyś zaufałem pewnej kobiecie.Wtedy dał bym sobie za nią rękę uciąć..
– I wiesz co? I bym teraz, kurwa, nie miał ręki!"
"Jaki Ty jesteś twardy!
– Jestem człowiekiem z miasta.
– Ale ty masz silną psychikę!
– Zajebiście silną. Zawsze patrzę w oczy, kiedy z kimś rozmawiam, nigdy nie wykonuję niepotrzebnych ruchów. Wystarczy mi 10 pierwszych słów, 5 pierwszych gestów jakiegokolwiek koleżki i już wiem, że w jego psychice czai się strach. On jeszcze nie zdaje sobie sprawy, że wkrótce będzie miał pełne portki. A wiesz dlaczego? Dlatego, że jego słaba psychika już wysłała mu maila do nadciągającej kupy, że spotkanie jest w spodniach.
– To niesamowite...
– Uhhh, ehhh, skoczę na chwilę do klopa."
tych powiedzeń jest, no właśnie ile?, w zasadzie każda kwestia wypowiedziana
w tym filmie jest pamiętana, dla mnie jest to jakiś fenomen i dlatego uprawnione
jest mówienie o kultowości tego filmu i na koniec możejeszcze jedno,
"Masz pitbula, który wygląda jak jamnik. Gibasz się jak pierdolony rezus. Zachwycasz się panem kuntakinte. Marnujesz mojemu kumplowi ścieżkę najlepszego proszku, a na końcu puszczasz nam film o facecie w łódce. I ty chcesz abyśmy ubili interes?
- No właśnie, kim ty wogóle kurwa jesteś pajacu?
- Może rzeczywiście nie wszystko wyszło jak należy, ale zaraz przyjdą dziewczyny i ubijemy ten interes.
- Po tym co tu zobaczyłem, nie wiem czy chciałbym z tobą ubić muchę w kiblu"
pozdrawiam.