Jak na polskie warunki to mimo wszystko niezły film wyszedł. Niestety wygląda to trochę tak
jakby reżyser nie wierzył w potencjał tego scenariusza i na siłę ładował wstawki z
amerykańskich filmów. Wyjątkowo irytujące wydało mi się nawiązanie do Pulp Fiction.
Pazura i Zdrojewicz to nie to samo co L. Jackson i Travolta. A tekst na końcu o jesieni
średniowiecza to już drobna przesada.
Zawsze się znajdzie ktoś kto szuka dziury w całym... Porównaj sobie ten film z dzisiejszymi polskimi produkcjami . Chłopaki nie płaczą to jeden z najlepszych polskich filmów w historii . Jego teksty i gagi obecnie są już kultowe . Cały film jest kultowy . A co do zapożyczeń od Tarantino a konkretnie Pulp Fiction to jak zrzynać to chyba od najlepszych ? Nie zdziwił bym się jak byś w ogóle nie oglądał pf tylko się naczytał recenzji na necie . Wtajemniczę Cię , że Tarantino też wiele motywów w PF zerżnął ze starszych dobrych filmów : Taniec Umy I Travolty typowo ściągnięty z filmu Amatorski gang z roku 64 , fragment starego testamentu był czytany w starszym filmie Karate Kiba z 67 roku , motyw otwarcia walizki zerżnięty ze Śmiertelnego Pocałunku itd mogę tak długo wymieniać .
Zawsze się znajdzie ktoś "wtajemniczony" chętny do pouczeń, znający tytuły, nadużywający słowa "kultowy" i potrafiący "długo wymieniać". Zapewne w tym samym czasie grający na kilku instrumentach takich jak skrzypce, harmonijka ustna, cymbałki a może i bęben. Niestety zupełnie nie tolerujący w swym samozadowoleniu że inni mogą mieć zupełnie inne zdanie. Może czas poszerzyć trochę myślowe horyzonty?
Za mało wypisałeś jeszcze potrafię grać na akordeonie i lewą nogą w między czasie grać na fortepianie Steinway ode do radości . Ty nie masz innego zdania , ty nie masz racji . Jesteś wiecznie nie zadowolony ze wszystkiego taki typowy mieszkaniec Polski .
Z ust mi to wyjąłeś :) uznałem, że spotkawszy się z taką wrogością zechcesz usłyszeć głos aprobaty z oddali, tak więc - oto jestem. Rzeczywiście, wykonanie słabe. A typowym mieszkańcem Polski jest właśnie ktoś, kto za inne zdanie gotów zabić. Z tego miejsca pragnę pozdrowić bzykusia.