PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=843}
7,8 440 tys. ocen
7,8 10 1 440236
6,9 67 krytyków
Chłopaki nie płaczą
powrót do forum filmu Chłopaki nie płaczą

Jak na polskie warunki to mimo wszystko niezły film wyszedł. Niestety wygląda to trochę tak
jakby reżyser nie wierzył w potencjał tego scenariusza i na siłę ładował wstawki z
amerykańskich filmów. Wyjątkowo irytujące wydało mi się nawiązanie do Pulp Fiction.
Pazura i Zdrojewicz to nie to samo co L. Jackson i Travolta. A tekst na końcu o jesieni
średniowiecza to już drobna przesada.

ocenił(a) film na 8
2222

Zawsze się znajdzie ktoś kto szuka dziury w całym... Porównaj sobie ten film z dzisiejszymi polskimi produkcjami . Chłopaki nie płaczą to jeden z najlepszych polskich filmów w historii . Jego teksty i gagi obecnie są już kultowe . Cały film jest kultowy . A co do zapożyczeń od Tarantino a konkretnie Pulp Fiction to jak zrzynać to chyba od najlepszych ? Nie zdziwił bym się jak byś w ogóle nie oglądał pf tylko się naczytał recenzji na necie . Wtajemniczę Cię , że Tarantino też wiele motywów w PF zerżnął ze starszych dobrych filmów : Taniec Umy I Travolty typowo ściągnięty z filmu Amatorski gang z roku 64 , fragment starego testamentu był czytany w starszym filmie Karate Kiba z 67 roku , motyw otwarcia walizki zerżnięty ze Śmiertelnego Pocałunku itd mogę tak długo wymieniać .

ocenił(a) film na 8
bzykus100

Zawsze się znajdzie ktoś "wtajemniczony" chętny do pouczeń, znający tytuły, nadużywający słowa "kultowy" i potrafiący "długo wymieniać". Zapewne w tym samym czasie grający na kilku instrumentach takich jak skrzypce, harmonijka ustna, cymbałki a może i bęben. Niestety zupełnie nie tolerujący w swym samozadowoleniu że inni mogą mieć zupełnie inne zdanie. Może czas poszerzyć trochę myślowe horyzonty?

ocenił(a) film na 8
2222

Za mało wypisałeś jeszcze potrafię grać na akordeonie i lewą nogą w między czasie grać na fortepianie Steinway ode do radości . Ty nie masz innego zdania , ty nie masz racji . Jesteś wiecznie nie zadowolony ze wszystkiego taki typowy mieszkaniec Polski .

ocenił(a) film na 8
bzykus100

Pozdrawiam serdecznie:)

ocenił(a) film na 8
2222

ja także :)

ocenił(a) film na 7
2222

Z ust mi to wyjąłeś :) uznałem, że spotkawszy się z taką wrogością zechcesz usłyszeć głos aprobaty z oddali, tak więc - oto jestem. Rzeczywiście, wykonanie słabe. A typowym mieszkańcem Polski jest właśnie ktoś, kto za inne zdanie gotów zabić. Z tego miejsca pragnę pozdrowić bzykusia.