PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=843}
7,8 440 tys. ocen
7,8 10 1 440236
6,9 67 krytyków
Chłopaki nie płaczą
powrót do forum filmu Chłopaki nie płaczą

Nic ten film sobą nie prezentuje, jest płytki a dowcipy o genitaliach albo z kurwami są dobre dla małych dzieci z podwórka. Zamieszanie dialogów ewidentnie wskazuje na zerżnięcie z Pulp Fiction. Nędza.

MatiBanas

nie bylbym az tak surowy, jest kilka fajnych gagow, ale na pewno ocena tego
filmu nie ejst adekwatna do jego wartosci

ocenił(a) film na 9
kdbw

wzorowanie na QT jest niezaprzeczalne, co nieoznacza że film jest nędzą.
jako komedia sprawdza się doskonale, a ocena jest adekwatna do gatunku.

ocenił(a) film na 6
KRISPO_DE_PALMA

owszem zgadzam się, widać to niemal na każdym kroku dwóch gangsterów Fred i Grucha, pulp fiction Vincent i Jules, po za tym chyba to co się rzuca w oczy najbardziej czyli sam przekaz.. w pulp fiction jules czy Butch próbują odnaleźć jakiś cel w życiu, a jeśli coś co robią jest nie takie jak powinno, wówczas starają się zacząć życie od nowa, np. Jules odchodzi z branży gangstera, gdyż dochodzi do wniosku że to jest złe itp. butch z kolei również zrywa z przeszłością i w ogóle wyjeżdża.. vincentowi z kolei wydaje się iż to co robi jest jedyną wartościową rzeczą w jego życiu, przez co nie chce zrezygnować z pracy, niestety jego koniec jest tragiczny, a szkoda choć z drugiej strony nie ma co przywiązywać się do postaci z filmów QT, ponieważ oni równie szybko mogą zostać usunięci, skasowani, odstrzeleni lub inne podobne rzeczy ;). w naszych "chłopcach" jest dokładnie to samo, grucha zabija freda gdyż uznaje że praca gangstera jest zła i w ogóle to co robi fred jest w tym momencie złe fakt pomaga mu w tym zioło ale mimo wszystko, dodatkowo jeszcze obraził jego nowo nabyty sweter, tutaj dochodzi do rozłączenia tych dwóch bohaterów w PF mamy dokładnie to samo z Julesem i Vincentem tyle tylko że Vincenta zabija potem butch. Bolec, z kolei któremu praca w roli gangstera również wypadała blado, postanawia zerwać z tym i uważa iż odnalazł się w roli, muzyka, czarnucha, no i mniej więcej taka to z nim była parodia. Chłopaki nie płaczą to mimo wsio całkiem niezły produkt, mimo iż kopiuje film QT. W mojej ocenie Pulp Fiction 9+/10 , Chłopcy.. 6/10.

ocenił(a) film na 10
DLoN92

co kopiuje?!?!PF?! hahahaha dobry żart,rzeczywiście niesamowite porównanie,a co porównasz z silnorękim,bohdanem łazuką czy bolcem?czy kubą, laską itd.? no z kim porównasz ?nie da sie porównać film nie do podjebania 10/10 najlepsza z komedii polskich.

ocenił(a) film na 9
DLoN92

te twoje porównania to luźna autointerpretacja.

podobna jest konwencja filmu tzn. szybkie dialogi, gadanie o rzeczach błachych np. dlaczego wyjadasz mi frytki ,wykład pazuy o reinkarnacji itp.
jest tak samo dwóch gangsterów,pojawia się walizka, jest szef mafii.
Pada nawet te same zdanie co w PF- zrobimy mu z dupy jesień średniowiecza.

Poza tym chłopaki to całkiem inny film parodiujący życie i postepowanie gangsterów.
To jest po prostu super komedia, podpierająca się stylem mistrza Tarantino.

użytkownik usunięty
MatiBanas

Ja nie jestem małym dieckiem z podwórka, a jednak dowcipy wywołały u mnie kilka razy śmiech, co zaliczam temu filmowi na plus. Choć nie pamiętam już, żeby były to żarty o genitaliach... a były tam takowe?