PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=843}
7,8 440 tys. ocen
7,8 10 1 440236
6,9 67 krytyków
Chłopaki nie płaczą
powrót do forum filmu Chłopaki nie płaczą

Sportowiec...?

ocenił(a) film na 10

Mam taka małą prośbę. Ostatnio dowiedziałam się, że w filmie "Chłopaki nie płaczą" grał jakiś sportowiec. Nie jest to żaden z tych, którzy są wymienieni w ciekawostkach. Najprawdopodobniej jest on (lub był) związany z lekką atletyką, ale nie jestem pewna.
Grał tam raczej rolę epizodyczną, więc zwracam się z prośbą głównie do tych, którzy bardzo dokładnie obejrzeli ten film.

Acha, i jeszcze czy kroś mi może powiedzieć, czy w filmie występowała jakaś osoba o pseudonimie "Krzywy"? Byłabym bardzo wdzięczna.

The_Shrew

"Siwy" - Krzysztof Kossedowski.Bokser. Zdobywca srebrnego medalu na Mistrzostwach Świata w Tampere (1981) i brązowego medalu w wadze piórkowej na Igrzyskach Olimpijskich w Moskwie (1980).

Gruby policjant z drogówki - Grzegorz Skrzecz. Ur. 25 sierpnia 1957 w Warszawie - polski bokser, medalista mistrzostw świata. Pięściarz wagi ciężkiej Gwardii Warszawa. Brązowy medalista mistrzostw świata w Monachium w 1982 oraz brązowy medalista mistrzostw Europy w Warnie w 1983. Uczestnik olimpiady w 1980 w Moskwie, gdzie dotarł do w ćwierćfinału, w którym przegrał przez nokaut w 3 rundzie ze słynnym Teófilo Stevensonem z Kuby. 5-krotny mistrz Polski (1979, 1980, 1981, 1982, 1984). Zwycięzca turnieju o "Złoty Pas Polusa" w 1976 oraz dwukrotny triumfator Turnieju im. Feliksa Stamma w latach 1979, 1981. Stoczył 236 walk (204 zwycięstwa - 1 remis - 31 porażek).

Gość w pubie - Władysław Żmuda. Wybitny polski piłkarz i trener. Jest wychowankiem Motoru Lublin, w którym występował w latach 1966-1972. W latach 1972-1974 występował w Gwardii Warszawa, w której debiutował w ekstraklasie). W latach 1974-1980 grał w Śląsku Wrocław. W barwach Śląska zdobył Puchar Polski w 1976 roku, oraz mistrzostwo w 1977 roku. W latach 1980-1982 w Widzewie Łódź. Zdobył z tym klubem dwa tytuły mistrza Polski - w 1981 i 1982). Później wyjechał za granicę. Występował we Włoszech - Hellas Verona i Cremonese, oraz w amerykańskim Cosmosie Nowy Jork. W reprezentacji Polski zagrał 91 razy (21 razy w roli kapitana drużyny narodowej). Czterokrotny uczestnik Finałów Mistrzostw Świata w piłce nożnej (w RFN - 1874, w Argentynie - 1978, w Hiszpanii - 1982 oraz w Meksyku - 1986). Zdobył brązowe medale Mistrzostw Świata w RFN - 1974 i w Hiszpanii - 1982 r. W 1976 roku zdobywca srebrnego medalu na Igrzyskach Olimpijskich w Montrealu. Od 1997 roku współpracownik Janusza Wójcika. Także drugi trener reprezentacji Polski pod wodzą Jerzego Engela.

Gość w pubie - Janusz Wójcik. Wybitny polski piłkarz i trener. Karierę piłkarską rozpoczął w Agrykoli Warszawa (1967 - 1970). Od 1970 roku do 1974 zawodnik Gwardii Warszawa. W 1974 roku gracz Ursusa Warszawa. W latach 1975 - 1976 zawodnik Hutnika Warszawa. Grał także w Pakistanie i w Kanadzie. Karierę trenerską rozpoczął w Hutniku Warszawa. Był między innymi trenerem Pogoni Grodzisk Mazowiecki, Huragana Wołomin, Hutnika Kraków i Jagiellonii Białystok. W latach 1983 - 1984 był trenerem reprezentacji Polski U-16. W 1988 roku był trenerem rezprezentacji Polski U-18. W lutym 1989 roku otrzymał nominację na szefa reprezentacji młodzieżowo-olimpijskiej. W 1992 roku wywalczył srebrny medal na Igrzyskach Olimpijskich w Barcelonie. W 1993 roku był trenerem Legii Warszawa. Od 1994 roku do 1997 był w Zjednoczonych Emiratach Arabskich, gdzie trenował reprezentację olimpijską, oraz dwa kluby z tego kraju. W 1997 roku objął funkcję trenera pierwszej reprezentacji, zastępując Antoniego Piechniczka. W 1998 roku pod jego wodzą reprezentacja Polski nie przegrała w 11 kolejnych meczach. Niestety po nieudanych Eliminacjach do EURO 2000 został zwolniony. Na stanowisku trenerskim zastąpił go Jerzy Engel. W 2003 roku pracował jako trener Świtu Nowy Dwór Mazowiecki, z którym spadł do drugiej ligi.

I to by było na tyle..

jacobix

Wcale nie byłoby na tyle, bo razem ze Żmudą przy barze rozmawiał także Krzysztof Dmoszyński, były prezes klubu piłkarskiego Wisła Płock, działacz sportowy. Z lewej strony siedział także jakiś mężczyzna, najprawdopodobniej również sportowiec, ale nie wiem jak się nazywał (chodzi o faceta w szarym garniturze). Może ktoś będzie wiedział, czekam na odpowiedź.

Faraon_5

Wisła Płock? a która to liga jest? (poważnie pytam bo nie wiem).
btw. wymieniłem tych bardziej znanych i ogólnie rozpoznawanych.
pozdrawiam

jacobix

W tamtym sezonie Wisła Płock spadła do drugiej ligi, w której grała 5-6 lat, dokładnie nie pamietam. Zdobyła puchar Polski, grała w pucharze UEFA.