A co "Chłopcy z ferajny" wnieśli, bo nie wiem? Czy film musi coś wnieść żeby można było go wysoko ocenić? Pomijając fakt, że taki zamysł miał Cameron a nie Nolan (i co wniósł Avatar? ;)). Dla mnie "Chłopcy" mogliby zająć miejsce nawet w pierwszej piątce, ale idąc Twoim tokiem myślenia są średni, bo Scorsese w tym obrazie nie zastosował czegoś nowego.
Ja tak nie myślę, to odpowiedź do Pac Mana 7, który słynie z zamiłowania do wszystkich oryginalnych tytułów. :D
incepcja słusznie zajmowała swoje 11 miejsce, nie oglądałem chłopców ale wiem, że jest to gorszy film od incepcji, nie pytajcie dlaczego, po prostu wiem. w tym rankingu są same stare filmy, incepjca jako jedyna to zmieniła, życzę jej powrotu na 11
"w tym rankingu są same stare filmy"
Bo są lepsze.
"incepjca jako jedyna to zmieniła"
To tylko głupie dzieci za wysoko oceniają ten film.
"nie oglądałem chłopców ale wiem, że jest to gorszy film od incepcji"
Wyjdź.
widać, że większość użytkowników filmwebu to ludzie staroświeccy, żeby nie było w pierwszej 10 filmu z XX! wieku? szok
Filmy albo są dobre albo nowe. Jak masz szoka to idz walnik setę i nie histeryzuj.
Tak, Ty z pewnościa wiesz kto ocenia ten film, masz nadprzyrodzone siły, potrafisz wyjść z monitora i sprawdzić, kto ocenia Nolanowskie dzieło na 10 ;-)
To nie jest dzielo. Uzywam logiki do sprawdzania kto wstawia dziesiatki takim filmom.
IMDB:
Aged 18-29 - 9.1
Males Aged 18-29 - 9.1
Females Aged 18-29 - 9.1
Aged 30-44 - 8.5
Males Aged 30-44 - 8.5
Females Aged 30-44 - 8.5
Dzieci.
Równie dobrze mogę Ci powiedzieć, że wszystkie wysoko ocenione przez Ciebie filmy, których nie oglądałem są gówno warte w porównaniu do "Chłopców z ferajny".. Nie pytaj dlaczego, po prostu wiem.
PS. Trzeba być niepełnosprawnym umysłowo (bez obrazy ;)) by oceniać film w ogóle go nie oglądając o.O
Oba filmy lubię. Ale IncepcjI nawet nie ma co porównywać do Chłpców. Dobrze że tak się stało mam nadzieję że kiedyś bd jeszcza pierwsza 10 bo na pewno na nią zasługują.
Incepcja jako heist movie nr2 po gorączce, jako sf w top 10. jako film ogólnie w top20-25 wdł mnie
Incepcja powinna być wyżej. Chłopcy z ferajny to zwykły filmik gangsterski bez głębi i w dodatku 100 razy słabszy od Ojca chrzestnego.
Dziewczynki poszerzają horyzonty? Jeśli to troll, gratuluje ciekawego doboru tytułów na profilu, tylko zmierzch trochę zbyt oczywisty.
A może byś tak łaskawie uzasadniła swoje zdanie? Napisz co Ci się w tym filmie nie podoba. Bo takie pisanie,że to gniot nie ma sensu.
Jest gniotem, bo nie ma tam żadnych świecących wampirów? Wstyd mi za dzisiejsze pokolenie...
myślę, ze duzo osób by się zgodziło że takiego czegoś nie da się oglądać.
myślę ze takie owe " cos " ogladaj stare dziady i pogrązeni w fantazje idioci.
I to jest właśnie ten moment, kiedy zastanawiam się ile w takiej wypowiedzi prowokacji, a ile nierozwiniętych szarych komórek w autorce. Proponuję zrobić wycieczkę na forum Twoich ulubionych filmów (Zmierzch), wrócić tutaj. Spojrzeć na oceny obu filmów, wypowiedzi ludzi, recenzje ... i wyciągnąć słuszne wnioski.
Jestem fanem gangsterskiego kina, oglądałem już chyba każdy film i serial o tej tematyce od deski do deski, ale Dawno temu w ameryce wypada słabo, głównie z uwagi na spaggetti.
Takie kino nie zasługuje na pierwszą 250, masa obejrzała coś trochę lepszego od komedii romantycznych i potem takie szaraczki uchodzą za arcydzieła millenium, meh.
to nie było tak dokładnie do ciebie,tylko ogólnie miało być.tylko nie da się tu odpisać normalnie tylko zawsze do kogoś.Chłopców też lubię tak jak i ty.
to samo mogę powiedzieć o Chłopcach z ferajny że dzieciaczki obejrzały film o tym jak jakiś biedny siusiek stał się gangsterem. Takie historie jeszcze bardziej trafiają w gust mas.
Biedny siusiek Henry Hill to postać autentyczna i został bardzo wybielony na potrzeby filmu. Czytałem książkę Pelegiego i tam obraz Henryego Hilla jest już nie co bardziej brutalny, a w rzeczywistości prawdopodobnie był takim samym cynglem jak inni, był tak naprawdę pionkiem. W filmie jego życie pokazane jest przez różowe okulary, żadnych egzekucji, tylko kradzieże i życie na poziomie...