Chłopcy z ferajny

Goodfellas
1990
8,3 324 tys. ocen
8,3 10 1 323831
8,8 71 krytyków
Chłopcy z ferajny
powrót do forum filmu Chłopcy z ferajny

Tą przeciętną Incepcje

ocenił(a) film na 9
MedzikDeLow

Incepcja ma to do siebie że po pierwszym seansie, może dwóch wgniata w fotel. Ja oglądnąłem ją co najmniej 5 razy żeby doszukać się smaczków i każdym kolejnym seansem mam ochotę obniżyć jej ocenę. Dla przykładu przy filmach takich jak Goodfellas, Pulp Fiction, Scarface etc etc - klasykach - doszukuję się nowych smaczków za każdym razem, a już broń boże nie obniżyłbym im oceny.

użytkownik usunięty
SosCzosnkowy

gdzie w Scarface masz te twoje smaczki? swoją drogą w Incepcji jest ich z pewnością więcej
http://www.youtube.com/watch?v=UVkQ0C4qDvM

ocenił(a) film na 9

Fakt może w Scarface nie ma niczego "ukrytego" ale z kolejnymi seansami zwracałem uwagę na grę aktorską kiedyś już fabułę miałem w małym palcu, chyba o to mi chodziło mając na myśli 'smaczki' w scarface.

ocenił(a) film na 10

lol
Scarface > Incepcja zawsze. Trzeba być głupim aby uważać inaczej.

użytkownik usunięty
MedzikDeLow

lol Scaface to plagiat w dodatku amatorsko nakręcony. Incepcja to zupełnie inna liga (wyższa)

ocenił(a) film na 10

wyższa od dupy strony, Scarface to klasyka gówniaku

użytkownik usunięty
MedzikDeLow

Ooo! żywy dowód. właśnie takie prostaki jak ty doceniają ten film

ocenił(a) film na 10

tylko taki fanatyk jak Ty docenia brak filmu w filmie incepcja i stawia go wyżej niż klasykę kina - Scarface. Brawo durniu

użytkownik usunięty
MedzikDeLow

Nie jestem żadnym fanatykiem krzykaczu z podstawówki. Stwierdzam tylko obiektywnie jaka jest sytuacje: Scarface to nic innego jak kiepsko zrobiona kopia oryginału z 1932 roku. Cóż z tego że klasyka. Klasyka też są filmy Edward D. Wood Jr. i co nimi tez bredzisz się zachwycał?

ocenił(a) film na 10

Scarface to klasyka

liż stopy

ocenił(a) film na 10

"obiektywnie" to ty możesz stąd wyjść. Żaden z ciebie krytyk, nie masz prawa pisać o filmach który jest zły a który jest dobry. Przykładowo niektóre filmy które ty masz w ulubionych są dla mnie słabe ale nie będę tu "obiektywnie" pisał dlaczego bo nie mam takiego prawa, każdy ma inne gusta i trzeba to uszanować. Nie ma czegoś takiego jak "obiektywizm" w wypowiedziach, jest tylko "subiektywizm", mam nadzieje że nie jesteś aż tak ograniczony żeby tego nie wiedzieć.

użytkownik usunięty
dansol20

słabe, które?

ocenił(a) film na 10

Memento i Terminator 2... jak dla mnie oczywiście.

użytkownik usunięty
dansol20

Memento to film dla wyższej klasy intelektualnej wiec nic dziwnego że ci się nie spodobał. Terminator 2 to klasyka, powszechnie uznawany za jeden z najlepszych filmów akcji w historii.

ocenił(a) film na 10

"Memento to film dla wyższej klasy intelektualnej wiec nic dziwnego że ci się nie spodobał" tym zdaniem pokazałeś że należysz do klasy ludzi którzy oceniają ludzi nie znając ich... w sumie mógłbym cie nazwać debilem ale nie zrobie tego bo jestem na wyższym poziomie intelektualnym i kulturalnym, nie znam cie a jedna rozmowa o niczym nie świadczy.

użytkownik usunięty
dansol20

wiem że to chamsko zabrzmiał ale ten film nie jest dla każdego, wymaga od widza wytężenia szarych komórek, i ciągłego analizowanie przebiegu zdarzeń.

ocenił(a) film na 10

widziałem różne dziwne filmy i filmy wymagające ciągłego analizowania akcji... zresztą co to ma do rzeczy, film mi sie nie podobał i tyle w temacie. Nie jest dla mnie jakiś znowu odkrywczy i zachęcający do oglądania...

ocenił(a) film na 8

Masakra, co za różnica czy film stary czy nowy - ważne żeby był dobry.
Ale porónując Incepcję i Chłopców to - Chłopcy lepsi i to o niebo. Choć Incepcja tez ma tam jakieś swoje plusy.

ocenił(a) film na 9

" nie oglądałem chłopców ale wiem, że jest to gorszy film od incepcji. "

Buahaha. Taki tekst to strzał w stopę. To tak jakbyś powiedział - nigdy nie kochałem się z dziewczyną, ale wiem, że jest to gorsze od masturbacji. Bez urazy, ale na takiego człowieka w tej rozmowie się wykreowałeś;]

Ogółem ten spór uważam za dziecinny. W moje gusta trafiły oba wymienione filmy i nie widzę najmniejszego sensu, żeby je między sobą porównywać i oczerniać jeden kosztem drugiego, należą one do dwóch różnych dziedzin kinematografii.
To trochę tak jakby Psy Pasikowskiego porównywać z Salą Samobójców i sprzeczać się, który jest lepszy, który ma być wyżej w rankingu, itp. itd.
Dajcie temu spokój i cieszcie się dobrą kinematografią.
Pozdrawiam

A u mnie Chłopcy z ferajny i Incepcja mają 10/10 i co mi zrobicie?