7,0 57 tys. ocen
7,0 10 1 57006
6,0 3 krytyków
Charlie St. Cloud
powrót do forum filmu Charlie St. Cloud

Przyznaję, że książkę przeczytałam dopiero po dwukrotnym obejrzeniu filmu (tak jakoś się
złożyło).. I w sumie to nie wiem.. Bo na pewno jest w niej coś nieuchwytnego i pięknego..
Tylko że od samego początku Charlie był już dla mnie Zac`kiem.. Miał jego twarz, ruchy, całą
historię.. Nie, nie jestem "zakochana" w Efronie, ani nic takiego.. Po prostu bardzo podobał
mi się film.. I zaznaczam od razu, że moją opinią nie chcę nikogo obrazić.. Ale ekranizacja
"Charlie`go" była dla mnie ożywcza, choć może i nie było wiele akcji, ale dająca do myślenia
- choćby, jakim cudem on to sobie wszystko wyobrażał, co już zostało poruszone w jednym
temacie ;) A książka - przyznaję bez bicia, czasami przeskakiwałam partie tekstu, po prostu
nie mogłam się w nią wczytać. Ale na pewno ciekawe było to, że te wydarzenia są tam
pokazane z trzech stron, nie jak w filmie, tylko od strony Charlie`go. Ciekawi mnie Wasze
zdanie : tych, co najpierw przeczytali książkę, a potem czekali na ekranizację, jak i tych, co
widzieli film, a potem, jak ja, przeczytali z ciekawości książkę :)

ocenił(a) film na 9
Martusia190406

Ja jestem w trakcie ogladania filmu i jak na razie bardzo mi sie podoba i chcialabym przeczytac ksiazke, bo zazwyczaj ksiazka podoba mi sie bardziej niz jej ekranizacja, jednak twoim zdaniem jest inaczej, wiec z czystej ciekawosci musze ja przeczytac, a jak juz to zrobie to dam ci znac komentujac ten temat ;)