PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=396242}

Che - Rewolucja

Che: Part One
2008
5,9 5,4 tys. ocen
5,9 10 1 5401
4,8 5 krytyków
Che - Rewolucja
powrót do forum filmu Che - Rewolucja

dla waszego idola i wzorca do naśladowania! Co prawda marnej jakości... i monotonny jak tysiące identycznych (uwaga, bo będzie kuriozalne porównanie!) pomników JP the second po całej naszej nadwiślańskiej ojczyźnie rozsianych. Ale jest... i to się dla was liczy.

Wreszcie stworzono ołtarz do którego swe ateistyczne modły wznosić możecie, z samym Ch...e w jego centrum- no nic tylko pogratulować.

A jak już ochłoniecie z zachwytu to do lektury zachęcam... nie jest tego dużo a warto swe horyzonty poszerzyć, czytając- jak by nie było- zdanie opublikowane na łamach LEWICOWEJ (no... co najmniej "różowej") GW:

1. Leopold Unger, Moje spotkanie z Che- http://wyborcza.pl/1,88640,4580226.html

2. Roger Kaplan, Che Guevara: 40 lat pośmiertnej ikony- http://wyborcza.pl/1,88640,4559366.html

Plainview

Nie pomyliłeś przypadkiem Filmwebu z Onetem?

Plainview

he he he, proponuję ziółka ojca Klimuszko na uspokojenie i czekam na twoją recenzję filmu "Popiełuszko. Wolność jest w nas", to dopiero będzie ciekawe.

ocenił(a) film na 4
Sofronov

Tak jak myślałem... kompletny brak podjęcia merytorycznej dyskusji, a jedynie prymitywne docinki.

Prawda w oczy kole- nieprawdaż?

Plainview

To ktoś tu podjął merytoryczną dyskusję? Mi to wygląda na wzajemne obrzucanie się bluzgami które, wybacz Plainview, ale Ty zacząłeś. Wyzywasz ludzi od "lewaczków" i potem się dziwisz, że ktoś Ci radzi wziąć ziółka na uspokojenie. Powiedz, miło by Ci było jak by Cie ktoś nazwał "katolem"?

ocenił(a) film na 4
FinneganAwaken

"Lewaczki" to jest bluzg? Według mnie to raczej milutkie zdrobnienie od paskudnego "Lewaki" (a fuuuj!). Zresztą- nikogo tak personalnie nie nazwałem, a jeżeli ktoś poczuł, że było to skierowane do niego i się oburzył... cóż...

Swoją drogą ciekawe, że wszyscy się czepiają... no właściwie to nie wiem czego się czepiają, a nikt nie podjął dyskusji na temat filmu...

Plainview

Bardziej kulturalnie byłoby "lewicowcy" albo "osoby o poglądach lewicowych". Co do filmu, to ja nie podjąłem dyskusji bo go nie widziałem. Trafiłem tu przez przypadek, zobaczyłem ten temat i postanowiłem zwrócić uwagę, nic więcej ;)

Plainview

w myśl powyższego rozumowania jeśli po jednej stronie są "lewaczki" po drugiej muszą być prawiczki? i ty jesteś jak rozumiem z tej grupy najbardziej reprezentatywny. a porady medycznej nie traktuj jako prymitywnego docinka, to tylko troska o twoją równowagę psychofizyczną, którą najwyraźniej ów film znacząco naruszył. co do merytorycznej dyskusji to nie ma o czym dyskutować, uprzedzenia się ignoruje lub zwalcza.

ocenił(a) film na 4
Sofronov

Jeżeli już chcemy być dokładnym- to raczej "prawaczki".

Więc czekam na lekarza, którym swym słowem- tu na filmwebowym forum- przywróci stabilność mej rozchwianej osobowości. Może się Sofronovie podejmiesz tego zadania? Był bym bardzo wdzięczny...

A jeżeli jednak postanowisz zostać przy swej retoryce "ignorancji i zwalczania" to postawisz na sposób mniej błyskotliwy, a bardziej konkretny?

Plainview

o tak, zdecydowanie proponuję "sposób bardziej konkretny". Lekarz z lancetem byłby stosownym rozwiązaniem twojego problemu, który niestety wykracza poza moją specjalizację. Może poszukaj pomocy na jakimś forum medycznym.