PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=396242}

Che - Rewolucja

Che: Part One
2008
5,9 5,4 tys. ocen
5,9 10 1 5401
4,8 5 krytyków
Che - Rewolucja
powrót do forum filmu Che - Rewolucja

Według mnie film nie odzwierciedla prawd historycznych, Ernesto został pokazany jako bohater rewolucjonista który sprawiedliwie postępuje, a w rzeczywistości postępował zupełnie inaczej wy zamykał ludzi w obozach pracy np homoseksualistów twierdząc, że zrobi z nich mężczyzn. Czy aby na pewno dobre idee wpaja nam ten film ?

ocenił(a) film na 8
ona4991

Film miał pokazać pewną idee a nie analizować dobre czy złe uczynki Che. Według mnie film może zachecic tych ktozy nie znaja historii Ameryki pd. do zapoznania sie z nia i doszukania sie tego skad sie wzieły problemy gospodarcze tamtego regionu i kto i jaki system wartości za tym stoi. Akurat temat jest bardzo aktualny, obserwujac sytuacje na bliskim wschodzie.

ocenił(a) film na 7
ona4991

Film pod względem realizacji całkiem dobry, tyle tylko, że twórcy po prostu przemilczeli sporo niewygodnych faktów. Taka bolączka filmów biograficznych, ci, którzy lubią bohatera będą go wybielać, ci, którzy nie lubią będą robić z niego demona.

ocenił(a) film na 7
Bodzepor

I dalej ślepy wałkuje temat obozów dla wszelkich odszczepieńców, przez człowieka walczącego o równość społeczną. Podaj wiarygodne źrodło i zamiast szerzyć głupotę/

Jeszcze mi napisz, że zakładał obozy dla murzynów, a te wszystkie wypowiedzi na posiedzeniach onz przeciwko segregacji rasowej to nigdy nie miały miejsca,, ba są komputerową mistyfikacją.

ocenił(a) film na 7
daihat

Czerwień sztandarów na manifie dla gimbusów całkiem cię oślepiła i nie widzisz, do kogo piszesz?

ocenił(a) film na 4
ona4991

,,zamykał ludzi w obozach pracy np homoseksualistów twierdząc, że zrobi z nich mężczyzn. Czy aby na pewno dobre idee wpaja nam ten film ?''. Oczywiście, że tak.