7,8 75 tys. ocen
7,8 10 1 75115
8,4 62 krytyków
Chinatown
powrót do forum filmu Chinatown

użytkownik usunięty

Bardzo dobra muzyka towarzysząca całemu filmowi, gra jacka Nicholsona zawsze na wysokim poziomie. Ciekawy klimat filmu, nawiązujący do Nietykalnych, film zdecydowanie 10/10.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
ocenił(a) film na 9

Faktycznie, od samego początku wiedziałem, że Polański inspirował sie "Nietykalnymi"!!

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem

Nie tak ostro Elias... Jak na razie to ty zakładasz setki takich bzdurnych i niepotrzebnych tematów.

(popieram klimat genialny itp.)
Il_cattivo poco odrazu obrazasz jesli to tylko pokazuje kto tu jest Trolem mi tez zal takich ludzi

ocenił(a) film na 9
Krzych1

"jesteś kolejnym ktory sugeruje sie miejscem w rankingu"
A co to ma do rzeczy? Abstrachując, to stwierdzenie tyczy się ciebie - ale nie w tym rzecz chłopcze.
Napisałeś bowiem, że klimat filmu nawiązuje do "Nietykalnych". Jak to możliwe skoro "Untouchable" powstał w 1987 a "Chinatown" trzynaście lat wcześniej?? Może Polański poruszał się w czasie, obejrzał Nietykalnych - i na nowo wrócił do swych czasów by nakręcić film w ich klimacie?

:) Myśl zanim coś napiszesz dziecko

użytkownik usunięty
Il_cattivo

może autorowi tematu chodzi o serial z przełomu lat '50-'60
http://www.filmweb.pl/serial/Nietykalni-1959-110079
może...

ocenił(a) film na 6

Żadnych rewelacji to ja w tym filmie nie uświadczyłem. Na uwagę zasługuje tu praca kamery i muzyka, no może gra aktorska Nicholsona i dialogi. Historia nudna...ale z perspektywy czasu w jakim ten film powstał może się wydawać nawet tabu ;-). Ponad 2h filmu, chyba mogłem obejrzeć coś innego. W każdym odcinku Colombo takie historie są brane na tapetę. Co w tym filmie jest takiego, że musiałem go obejrzeć poza jego "kultowością" naprawdę nie mam zielonego pojęcia , bo sięgnąłem po niego tylko ze względu na nośność produkcji... i jestem rozczarowany.