Kosmici z punktu widzenia kolorowych. Białych znanych z pierwszej części skasowano. ;) USA2024
Nie wyobrazam sobie ogladac 3 raz te same twarze. Poza tym przeciez czarni byli w dwojce wiec nie wiem skad ten komentarz
Tak, to sa odgrzewane kotlety z tymi samymi bohaterami. Co niby chcialbys obejrzec na ekranie z tymi samymi bohaterami? Dzieki temu jest powiew swiezosci, wydarzenia dotknely mocno innych ludzi nie tylko naszych starych bohaterow. Poza tym co oznacza normalny czlowiek? Bialy? W 2 czesci jednym z bohaterow ocalalych jest czarnoskory mezczyzna, ktora bedzie tez w 3 czesci. Z tego co wyczytalem rodzina z 1 i 2 czesci tez wroci na chwile na ekran. Malo tego w calym zwiastunie jest mnostwo bialych. Swiat nie nalezy tylko do bialych, a nie kazdy film z czarnoskorym to propaganda.
"Swiat nie nalezy tylko do bialych, a nie kazdy film z czarnoskorym to propaganda." Oczywiście, zę świat nie należy do białych. Jesteśmy zwierzyną łowną. Trwa systemowe i planowe eliminowanie białych z kultury. Każdy produkowany obecnie film to część tej agendy. To że jesteś ślepy, to nie mój problem. W każdym produkowanym obecnie filmie czarny jest postacią pozytywną, jest inteligentny, empatyczny. wrażliwy i genialny. Biały może grać, bydlaka, złodzieja, albo mordercę.
Nie wiem jakie filmy ogladasz, ze w kazdym to bialy jest zly a czarny dobry. Ogladaj ich po prostu wiecej.
Wszystkie mocno promowane filmy mają taki przekaz. Studia filmowe chca mieć polityczny spokój. Przedstawienie białego jako bandyty nikogo nie oburza. Pokazanie czarnego w takiej roli to "stygmatyzacja i rasizm." Tymczasem... https://youtu.be/S1QBPgo67xY?si=300JL1zWfKLC488i
Zachowujesz sie tak jakby to czarni byli tylko zli. Przeciez w samej Polsce mieszkaja biali i tez kradna
Oczywiście, ze kradną. Sprawdz jednak statystyki i zobacz proporcje. Poza tym my rozmawiamy o filmach - w kinie nie ma już czarnych przestępców (a jeżeli są, to zmusili ich do tego biali swoim rasizmem).
I co w tym złego, że biały gra bandytę, a czarny pozytywną postać? Przez dziesięciolecia było odwrotnie i jakoś żyłeś, zatem i to przeżyjesz. Nie rozumiem tego płaczu, że biedny biały gra teraz bandytę i świat się kończy. Ludzie są różni tylko całymi latami byliśmy zalewani kinematografią białych, teraz mamy normalność i różnorodność.
Nie oceniają się tak surowo. Nawet będąc rasistą i faszystą nie musisz być głupi. Ja nie znam cię zatem trudno mi oceniać jednak delikatną informację na ten temat przemycasz w swoich wpisach.
Oczekiwałem kina dla normalnych ludzi, a nie kolejną "Wakandę." Może nakręcimy kolejną Wakandę z białymi?
Coś ci główka nie pracuje bo to spin-off i prequel, więc jak mają się tu niby pojawić bohaterowie z poprzednich części? Problem nie jest z obsadą tylko z tobą. Co ci to za różnica czy w głównych rolach jest 2 czarnoskórych i jeden biały czy odwrotnie? Szukasz problemu w niczym.