A co jeśli to Fuchs również był Thingiem. Tak sobie tylko gdybam, gdyż:
- w czasie gdy Blair jeszcze jest człowiekiem Fuchs podrzuca Macowi zapiski doktora starając się skierować podejrzenia na niego - Blair w tym czasie odkrywa działanie asymilacji przez istotę zdrowych komórek,
- po ataku szału Blaira w serwerowni i zamknięciu go w budce narzędziowej Fuchs magicznie zmienia zdanie i nalega na czynny udział uczonego w pomocy przy wykryciu kto jest cosiem - Blair przeistacza się w imitację,
- badanie krwi przy użyciu rozgrzanego drutu - nie ma krwi Fuchsa, gdyż jak wiemy został spalony. To teraz zadam pytanie - czy nie były to przypadkiem szczątki Benningsa? Jak stwierdzili, że to Fuchs skoro znaleźli okulary i porządnie sfajczone członki - jakby potraktowane kilkukrotnie miotaczem ognia.
- kiedyśtam Carpenter w wywiadzie czy czymś tam innym na pytanie "jak wykryć cosia" odpowiedział by patrzeć bohaterom w oczy. Jeśli się świecą (czy też błyszczą) to znaczy, że to człowiek. Jeśli nie, to znaczy że jest zarażony. Obejrzałem cały film i nie zauważyłem, by oczy Fuchsa się świeciły - nie wiem czy to przez ujęcia, światło czy inne bzdety.
I tak - znam te wycięte sceny - ale z uwagi na brak tychże w filmie nie biorę ich pod uwagę.