dlaczego taki rasistowski? Historia, przeslanie, animacja, pomysl - wszystko rewelacja. Ale chyba sie cos z tym swiatem poronilo - sami czarni, muslimy, geje i koty. Za kilka lat bedziemy ogladac filmy z lat 80 zeby zobaczyc bialego.
a gdzie napisalem ze mam cos do kotow? :) ba, nie mam nic do czarnych ani gejow - za to niektorzy maja cos do bialych najwyrazniej
Cytuję część Twojego komentarza: "Ale chyba sie cos z tym swiatem poronilo - sami czarni, muslimy, geje i koty".
cytuje czesc Twojego: .."Co masz do kotów?".. więc ponawiam pytanie: gdzie napisalem ze mam cos do kotow? Wzrok mam dobry, ale nie widze.. Więc - albo to szanowna kolezanka ma cos ze wzorkiem, albo ma tendencje do nadintepretacji wypowiedzi?
Wystarczy zascrollować. Cytuję Twoją wypowiedź:" Ale chyba sie cos z tym swiatem poronilo - sami czarni, muslimy, geje i koty. " (pisownia oryginalna).
Pixar, ktory ma na koncie filmy o gadających samochodach, gadających zabawkach, potworach z szafy, starym dziadku, który rozmawia z psem dzięki jego obroży, nogach zmarłego ojca, samotnym robocie, księżniczce której matka zamienia się w niedźwiedzia. Robi film o czarnoskórym bohaterze. Polacy: HURR DURR KURŁA JAK TO TAK MOŻNA!!!
Japie*dole, gdzie przyszło mi żyć.
A ja bym powiedział, że jest rasistowski w drugą stronę. Mi osobiście jazz kojarzy się z czarnoskórym muzykiem, który podczas grania jara gibona i taki w sumie jest stereotyp xD