7,8 49 tys. ocen
7,8 10 1 49189
7,5 48 krytyków
Co w duszy gra
powrót do forum filmu Co w duszy gra

To antychrześcijańska propaganda, stanowiąca zagrożenie duchowe.

https://www.youtube.com/watch?v=A4mLLxUETRg

ocenił(a) film na 9
MisterTornister

A Ty jak zwykle z poziomu kółka różańcowego. To film zachwycający i wzruszający. O najważniejszych pytaniach, które sobie stawiamy, a jeżeli nie - to powinniśmy.

Agatonik

To jest film niebezpieczny, zwłaszcza dla dzieci - w jednej ze scen zachęca do praktykowania rytuału pogańskiego ('czakry' itp.).

Do kółka różańcowego nie należę, ale może kiedyś dołączę. Generalnie jednak wolę modlić się 'w swoim rytmie' że tak to ujmę, a modlitwy zbiorowe narzucają pewne 'tempo', które nie każdemu sprzyja w kontemplacji. Aczkolwiek dziękuję za komplement.

Z Panem Bogiem.

ocenił(a) film na 9
MisterTornister

Jedyna propaganda grożącą małym dzieciom w ich przyszłym życiu to właśnie chrześcijaństwo

ocenił(a) film na 10
MisterTornister

dzieki za link - autorzy programu maja takie same intuicje jak moje: film jest swietny - wspaniala animacja, wciagajaca historia + ideologa newageowska w tle

kazdy kto zna angielski powinien zobaczyc ten program!

Achim_3

ta odsłona szatanizmu jest mocno obecna w wysokobudżetowych filmach

ocenił(a) film na 10
MisterTornister

teraz chyba troche poplynales, ale ok, roumiem co chcesz powiedziec, pozdro!

Achim_3

Tutaj również o tym bluźnierstwie:

https://www.youtube.com/watch?v=N94oSt2tCeE

MisterTornister

Xd, śmiechłem. Propaganda. Niezłe. ;)

Radek_Traczyk

Ten film stanowi zagrożenie duchowe, zwłaszcza dla dzieci - nie ma w tym nic śmiesznego. Wystarczy zapoznać się z tym co mówi autor filmu oraz co jest wypisane na ich stronie. Jeżeli nie chce się Panu czytać ani oglądać dłuższych analiz na ten temat, to proszę - tutaj filmik trwający mniej niż minutę:

https://www.youtube.com/watch?v=6WFRPOsi9mM

Skoro nie zauważył Pan tych herezji, to polecam modlitwę z prośbą o rozeznanie.

Z Bogiem.

ocenił(a) film na 9
MisterTornister

Bo tylko jedna religia jest na świecie ta słuszna prawda?
Nie można pokazać że inni ludzie mają inna ideologię i pogląd na życie.
Film coco to w ogóle okropny film bo tam chodzą żywe... szkielety

mjdg2

"Bo tylko jedna religia jest na świecie ta słuszna prawda?"

Oczywiście, tylko jedna jest objawiona. Skoro zadał Pan to pytanie, strzelam że wyznaje Pan herezję indyferentyzmu religijnego. Mam nadzieję że się Pan nawróci.

"Nie można pokazać że inni ludzie mają inna ideologię i pogląd na życie."

Można, ale to film przeznaczony dla dzieci i młodzieży, więc powinno się pokazać że takie zachowanie jest złe i niesie za sobą straszne konsekwencje.

Pomodlę się za Pana. Pozdrawiam.

Z Bogiem.

ocenił(a) film na 9
MisterTornister

co za pech. Jestem kobieta wyznania chrześcijańskiego, praktykującą a mój mąż jest muzułmaninem.
I teraz taki człowiek bardzo ograniczony, który nie czytał nic po za swój komfort chce mi wmówić, że mój mąż jest złą osobą? Jeśli, aż tak jesteś uduchowioną osobą radzę powrócić do biblii która mówi kocha bliźnich, nie oceniaj. Nie ważne jacy by oni niebyli. Do tego polecam przeczytać dla samej wiedzy inne święte księgi z innych wyznań. Aż się zdziwisz ile mają ze sobą wspólnego.
Nie potrzebuje modlitw od dewoty.
A film cudowny i dobrze, że pokazuje inne spojrzenie na kwestie filozoficzne bo każdy z nas jest inny i w inny sposób będzie do tego podchodził.

mjdg2

Przepraszam za pomylenie płci.

Ja nie sądzę Pani, tylko upominam z miłości aby Pani nie grzeszyła/nie głosiła herezji. Jeśli kocha Pani swojego męża, proszę starać się uratować jego duszę.

Z Bogiem.

MisterTornister

Świetnie. Tym chętniej obejrzę :)

matsurika

Proszę nie robić niczego co się nie podoba Bogu.
Pomodlę się za Pani duszę.

MisterTornister

Będę robić wszystko, co mi się podoba.
A Pana religia nie jest religią miłości i szacunku do innych przypadkiem? Bo na razie Pana zachowanie świadczy o czymś innym.

matsurika

Kocham Panią, dlatego też chcę aby się Pani nawróciła. Musiałbym Panią nienawidzić żeby życzyć Pani 'robienia wszystkiego co się Pani podoba', skoro Pani nie troszczy się o swoją duszę, tym bardziej musi robić to ktoś inny. Tak samo jak należy ratować wszelkich samobójców.

Dlatego też z całego serca życzę Pani nawrócenia. :)

Z Bogiem.

ocenił(a) film na 9
MisterTornister

I tak właśnie się trolluje z klasą ludzi na Filmwebie. Jak już Kultura Dobra się wypowie o tym filmie można pociągnąć temat dalej :D

lew890

'Kultura Dobra' to strona prowadzona z bardzo dobrą intencją, ale same oceny bywają niekiedy niezrozumiałe.

Najlepiej wpierw sprawdzić na 'imdb' czy są treści niecenzuralne itp., to jest podstawa, a potem to zależy od rozeznania. Ja mam już wprawę w zauważaniu gnostyckiej propagandy z kilometra, warto również sprawdzić autorów filmu - jak jest napis Disney, no to wiadomo że lepiej unikać.

Z Bogiem.

MisterTornister

A czemu akurat chrześcijaństwo uważasz za to jedyne słuszne? Nie uważasz że kieruje Tobą teraz grzech pychy? Może palmę pierwszeństwa powinna mieć relgia która jest najstarsza? I na pewno mój drogi kolego nie jest nią Twoje chrześcijaństwo które ma dopiero 2k lat

kamillo112

To nie jest kwestia opinii, tylko kwestia prawdy. Proszę sobie poczytać o tym co się stało w Gietrzwałdzie, w Fatimie, w Lanciano.

Z Bogiem.

MisterTornister

Oj ta pycha...

kamillo112

Czyli nie przeczyta Pan? To Pana wybór, nie mogę Pana zmusić do wiary w Prawdę. Wybaczam Panu obrażanie mnie. Kocham Pana.

Pomodlę się za Pana.

Z Bogiem.

MisterTornister

To jest tylko bajka. Jak dzieci mają nauczyć się żeby wierzyć w buddyzm, po tym jak zobaczyli że postać sobie lewituje.

Hester7410

"To jest tylko bajka"

To żaden argument.

Hester7410

Bajki raczej powinny być pouczające, a nie na odwrót.

MisterTornister

Każda bajka musi mieć coś pouczającego o Ewangelii?

Hester7410

Nie wydaje mi się.

MisterTornister

Buddyści nawet nie wierzą w duszę więc pana teoria jest absurdalna