PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=340899}

Conan Barbarzyńca 3D

Conan the Barbarian
2011
5,4 41 tys. ocen
5,4 10 1 40647
4,6 20 krytyków
Conan Barbarzyńca 3D
powrót do forum filmu Conan Barbarzyńca 3D

Prawda ...

ocenił(a) film na 5

Prawda ma się tak, że film ma się słabo naprawdę :P polecam pierwszą wersję z Arnoldem :) Nie czytałem książek o przygodach Conana i nie wiem, która wersja jest bliższa książkom i postaci stworzonej przez Roberta E. Howard, ale lepiej oglądało mi się wersje z '82 roku niż z roku 2011 :P
Aktor grający Conana nie ma tej charyzmy co miał Arnold :) nie idzie tego opisać trzeba oba filmy porównać :) Po za tym o co chodzi z tą aktorką grającą postać Marique albo była słabo napisana, albo aktorka jest nie zbyt doświadczona w ... po prostu graniu :P ciągle mi przeszkadzała w oglądaniu filmu :P psuła każdą scenę w której była :P Rozumiem zła wiedźma i takie tam, ale szczerze ... Pozostała też taka drobnostka, irytowało mnie, że Marique kropla w krople przypomina matkę :P nie wiem jak innych, to moja osobista opinia.
Brakuje czegoś temu filmowi :P jak się go obejrzy wie się co mam na myśli :) Nie trzyma napięcia mimo dużej ilości akcji :P

ocenił(a) film na 8
szarit

Hehe ok robimy ściepę :)

użytkownik usunięty
gienek_pa

Howard pisał w latach 20-30-tych XX wieku - pewnie, że współczesny język i tłumaczenia są "fajniejsze" niż te sprzed 70 lat, tyle tylko że jest to zarzynanie oryginalnego pomysłu. Dzisiaj autorzy fantastyki używają słów typu statek kosmiczny, komputer - kiedyś pisali: rakieta, kalkulator... ale to przecież nie znaczy, że byli gorsi, niż obecni...

ocenił(a) film na 3
Oddin

Wielki zawód, niestety Conan mój ulubiony bohater z dziecinstwa troche stracll w moich oczach po tym filmie. Malo wciagajaca fabula, kompletnie nie interesujace drugoplanowe postacie, gra aktorska takze pozostawia wiele do zyczenia, w ogole nie bylo widac zemsty w oczach Conana, z tak naprawde zemsta towarzyszyla mu cale zycie, wielkie zawod jeszcze dziecinstwo Conana spoko pokazane ale cale dorosle zycie beznadzieja.

Racanel

Bo taka jest prawda jak się większość zgodzi ,że ten dzieciak był bardziej Conanem niż mamoa. Chociaż zastanawia ,czemu miał inną karnację niż reszta Cymmeryjczyków.

Ottiss14

Nie wiem czy zwróciłeś uwagę ale w listach Howarda do agenta Howard pisze że dziadek Conana przybył z południa(ucieczka przed zemstą) niestety bez szczegółów czy południa Cymmerii czy dalszego południa w każdym razie chęć do podróżowania po świecie i talent do języków Conan odziedziczył własnie po tym dziadku.
Co do aktora wybrali go pewnie dla tego że grał najlepiej z kandydatów i co by nie mówić wypadł lepiej niż Mamoa.Do tego nazywa się Leo ...Howard,no i trenuje sztuki walki od 4 roku życia a ma zaledwie 15 lat.A taka karnacja jaką ma nie jest niczym dziwnym wśród Irlandczyków czy Walijczyków...