Conan Barbarzyńca

Conan the Barbarian
1982
6,7 44 tys. ocen
6,7 10 1 43742
6,8 18 krytyków
Conan Barbarzyńca
powrót do forum filmu Conan Barbarzyńca

Wspaniała muzyka. Niewątpliwie atut tego filmu.

ocenił(a) film na 8
Tatar

Zgadza się. Muzyka jest po prostu genialna. Film także ma w sobie coś, choć trudno powiedzieć co... Nie jest to arcydzieło, ale słabym też nie powinno się go nazywać. Aktorstwo Arniego zaczęło się już "rozkręcać". Nigdy nie był bardzo dobrym aktorem, ale w tym filmie pokazał się już z dużo lepszej strony niż w "Pumping Iron", gdzie recytował tekst jak pięcioletnie dziecko, które nauczyło się wierszyka.

ocenił(a) film na 8
Egon_Olsen

Mamma mia, ale gafę strzeliłem. Miało być w "Herkules w Nowym Jorku", a nie w "Pumping Iron"! Mój błąd. Sorki.

ocenił(a) film na 10
Tatar

Zgadzam się. Najmocniejsze atuty filmu, muzyka i klimat. Temat też wspaniały.

ocenił(a) film na 7
Tatar

Muzyka naprawdę niezła, trochę pompatyczna. Film ma swój klimat i muzyka jest jednym z ważnych jego elementów.

ocenił(a) film na 7
Tatar

Zgadzam się, muzyka Poledourisa naprawdę kapitalna, aż dziw bierze że pominięto ją w nominacjach do najważniejszych nagród.

ocenił(a) film na 7
Tatar

Jak najbardziej potwierdzam, ścieżka dźwiękowa do oryginalnego Conana to istna perełka. Co do samego filmu można mieć mieszane odczucia jednak w tej sferze to absolutna ekstraklasa. Pomimo wielkiej sympatii do wieloletniej działalności Morricone, Williamsa, Elfmana czy Hornera to jednak pomijając różnorodność tematów i gatunków dzieło Basila pozostaje dla mnie niedoścignionym wzorem.
pozdrawiam.

ocenił(a) film na 7
Tatar

W dzieciństwie dużo czytałem Roberta Howarda,który stworzył Conana i do tego filmu też mam sentyment a Basil Poledouris rzeczywiście stworzył kawał dobrej muzy.Pamiętam,że parę ładnych lat temu dałem sporą sumę za oryginalny soundtrack z tego filmu.