Conan Barbarzyńca

Conan the Barbarian
1982
6,7 44 tys. ocen
6,7 10 1 43742
6,8 18 krytyków
Conan Barbarzyńca
powrót do forum filmu Conan Barbarzyńca

3/10

użytkownik usunięty

Film stosunkowo słaby. Nudny jak flaki z olejem. Co Wy widzicie w tymże filmie??

ocenił(a) film na 9

Cóz bardziej mi się podoba niż "dzieła" Zanussiego czy Kieślowskiego, to dopiero można skonać z nudów.

ocenił(a) film na 10

Klimat widzimy i czujemy. :)

ocenił(a) film na 8
Elizeusz

a ścieżka dźwiękowa najlepsza w dziejach ! :)

użytkownik usunięty

Sądząc po twoim nicku masz o wiele mniej lat niż ja. Ciebie jara film gdzie jest sama akcja i efekciarstwo. Poczekam na Twóją odpowiedź za jakieś 7 lat. ;)

ocenił(a) film na 9

Do lipstick92. Film jest bardzo dobry i to nie z powodu efektow specjalnych czy zawrotnego tempa, ale właśnie ze względu na klimat i niezapomnianą instrumentalną muzykę. Ponadto ten film przywrócił kinematografii tematykę fantasy - chwała mu za to!!!. To rownież ten film wprowadził modę do kina na herosów machajacych mieczem i pokazał, że widownia kocha atletycznych wojowników scinajacych głowy bez mrugnięcia okiem. Gdyby nie Conan nigdy nie sfilmowanoby m.in. "Nieśmiertelnego", "Władcy Pierścieni", "300" jak również twojego ulubionego "Gladiatora" (którego też jestem fanem) oraz setek innych mniej lub bardzej znanych filmów. Conan jest zatem dla gatunku fantasy tym samym co "Gwiezdne Wojny" dla science fiction. Pozdrawiam
Moja w pełni obiektywna ocena dla tego filmu to 8/10, ale subiektywna to oczywiscie 10/10!

delvares

W pełni zgadzam się z powyższą wypowiedzią. A muzyka legendarna, dla mnie najlepszy soundtrack w dziejach kina.

ocenił(a) film na 9

Do Spooky_2. Dzięki za poparcie.
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 10

@lipstick92
"Znajdziesz to czego szukasz w Zamorze" poszukaj i Ty może jest tam gdzieś dobry gust dla Ciebie :P

ocenił(a) film na 10
celebe

Popieram Delvaresa a co do autorki (lipstick92) pewnie oglądasz Romantyczne komedie takie jak Lejdis i się zachwycasz.Ten film to klasyk wystarczy posłuchać ścieżki dźwiękowej żeby stwierdzić ,że ten film musi być genialny skoro muzyka taka jest.

ocenił(a) film na 9
zamorak

I tobie dziękuje za poparcie moich słów.
Pozdrawiam!

delvares

Muzyka naprawdę świetna!!! ale, że to najlepszy soundtrack w historii kina to naprawdę ważyłbym tu słowa.

ocenił(a) film na 10

lipstick92, dziwi mnie twoja opinia, w ulubionych masz niezgorsze filmy. Conan wymiata, nie tylko miecze m ale i muzyką, klimatem i tematem. A że efekty specjalne to nie takie jak w Revenge of the Sith, to nie wina filmu. Choć uważam ze nadmiar cudów zniszczył by film.

revan5_4

Szczerze powiedziawszy to efekty w "Revenge of the Sith" były troche jakby sztuczne.
Conan, ten film to rzeczywiście klasyk. Muzyka jest fajna. Ale znowu bym nie przeginał. Są lepsze, przynajmniej według mnie. Ale klimat, jaki jest w tym filmie, eh.... Właśnie o to chodzi.