PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=4658}

Conan Barbarzyńca

Conan the Barbarian
1982
6,7 43 tys. ocen
6,7 10 1 43264
6,7 23 krytyków
Conan Barbarzyńca
powrót do forum filmu Conan Barbarzyńca

Mam do tego filmu wielki sentyment, bo obejrzałam go z 30 razy juz jako dziecko i muszę powiedzieć, że do dzisiaj oglądam go z zapartym tchem-również ze względu na muzykę, która tworzy niesamowity klimat. Moim skromnym zdaniem jest to najlepsza muzyka filmowa jaka kiedykolwiek powstała.

Vincenco

Muzyka filmowa z "Conana Barbarzyńcy" jest inspiracją dla wielu muzyków power metalowych, specjalizujących się w tematyce fantasy(to tak na marginesie). Uwielbiam ten soundtrack i stawiam go obok "Willowa" i "Gwiezdnych Wojen" (moje 3 ulubione soundtracki, do których mam sentyment z dzieciństwa).

Vincenco

Muzyka filmowa z "Conana Barbarzyńcy" jest inspiracją dla wielu muzyków power metalowych, specjalizujących się w tematyce fantasy(to tak na marginesie). Uwielbiam ten soundtrack i stawiam go obok "Willowa" i "Gwiezdnych Wojen" (moje 3 ulubione soundtracki, do których mam sentyment z dzieciństwa).

ocenił(a) film na 9
HrabiaCagliostro

Muza z filmu jest genialna to piepzone dzieło sztuki, Conan to klasyk gatunku!!! ustawił popzeczke tak wysoko że zaden film fantasy nie dorasta ... W sumie Conan Niszczyciel z tego co pamiętam zaczynał się równie mocno, też z podobną muzą i jakąś krwawą jatką niestety na mocnym początku się skończyło, reszta filmu w porównaniu z częścia pierwszą to chłam ...
HrabiaCagliostro mozesz rowninac ten temat inspiracji wielu muzyków power metalowych ... chodzi mi ogólenie o przykłdy jakie to kapele ... z góry thx!

ocenił(a) film na 10
Vincenco

Wiecie może gdzie można kupić płytę z muzyką z filmu.(Chodzi mi o nieoficjalne wydanie na 2cd) ???

Vincenco

Ojjj, muzyka jest powalająca. A kawałek "The Anvil of Crom" powala mnie. Do tego ta scena jak Arnold przewraca ten olbrzymi kocioł a potem ściera sie z tym również nie małym kolesiem. idelanie pasuje

ocenił(a) film na 9
Hipis_3

Wzbudza niesamowite emocje. Osobiście lubię również soundtrack do The hunt for the Red October tego samego kompozytora.

ocenił(a) film na 9
maverick83

Riddle of Steel- Riders of Doom ... ten kawałek gromi!!! ... ave Basil Poledouris!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ....

ocenił(a) film na 8
Vincenco

W istocie Conan ma genialny soundtrack, który z pewnością plasuje się w ścisłej światowej czołówce. Niestety nie wszystkie utwory nadają się do słuchania, poza filmem. Na mój gust tylko dwa filmy mają lepszą muzykę: "Ojciec Chrzestny" i pierwszy "Omen"

ocenił(a) film na 10
Havock

Hm , już kiedyś pisałem o soundtracku do Conana Barbarzyńcy.
Zaciekawiło mnie stwierdzenie "nie wszystko utwory nadają sie do słuchania poza filmem". Bardzo to ciekawe, jako że pełen - poszeżony soundtrack odwzorowuje niemal cały film scena po scenie. A tak jak film, przesłuchuję soundtrack od deski do deski.
Ojciec Chrzestny, nie jest tak pełnym soundtrackiem jak Conan, Omen również.