Conan Barbarzyńca

Conan the Barbarian
1982
6,7 44 tys. ocen
6,7 10 1 43742
6,8 18 krytyków
Conan Barbarzyńca
powrót do forum filmu Conan Barbarzyńca

krótko

ocenił(a) film na 9

Napiszę krótko::::TO NAJWIĘKSZE GUWNO, JAKIE W ŻYCIU WIDZIAŁEM.

użytkownik usunięty
Wieloryb

O jakie ,,guwno'' ci chodzi? Jeżeli opisujesz obraz ze swojej toalety to wszystko ok.

ocenił(a) film na 10
Wieloryb

niestety nazywajac to guwnem potwierdzasz swoja nieznajomosc tego rodzaju kina...

Wieloryb

film ma genialna muzyke i za to mu chwala.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 9
____23

po pierwsze moglabys mi nie ublizac z łaski swojej bo tak sie sklada ze podoba mi sie ten film a za debila bynajmniej sie nie uwarzam. A po drugie nic dziwnego ze nie podoba ci sie ten film skoro lubisz filmy z serii Harry Potter (no faktycznie to jest dopiero swietne kino fantasy) i Wladca Pierscieni ( fakt pierwsza czesc byla swietna ale dwie kolejne juz tylko srednie) W obu przypadkach wole ksiazke.

ocenił(a) film na 1
metafizyka

tak sie sklada, ze przy filmie typu "Conan" to "Harry" faktycznie jest swietnym kinem fantasy. Poza tym jest ekranizacja ksiazki, ktora lubie wiec dodalam go do ulubionych. Nie wiem natomiast czemu czepiasz sie wladcy pierscieni. Czyzby fabula albo efekty specjalne sie nie podobaly? W takim razie gratuluje gustu, faktycznie conan jest lepszy (ironia). Tylko blagam, nie czuj sie znowu urazona/y i nie wypisuj jaki to conan jest wspanialy i lepszy od wszystkich moich ulubionych filmow razem wzietych, bo ja i tak uwazam go za kicz, tandete i cos, czego powinno sie zabronic nazywac filmem. I zdania nie zmienie. pozdrawiam, papa=)

użytkownik usunięty
____23

Ty wogóle sie k............. nie znasz paniusiu na klasyce fantasy. Władca pierscieni i harry poter to w miare nowe filmy a conan barbarzynca to film z 1982 r i wiadomo ze tam nie bedzie takich efektów, ale sam kilimat jest o niebo lepszy niż w tych "dzisiejszych superprodukcjach Fantasy". Czytalem zarowno Potera wladce jak i Conana napisanego przez Howarda i ten film "Conan the barbarian" - klimatem byl najbardziej zblizony do ksiązki, moze nie fabulą ale klimatwem tak.

użytkownik usunięty
____23

Chyba pomyliłaś "Conany" bo ostatnio leciał w TV ale Conan Niszczyciel - rzeczywiście gorszy od Barbarzyńcy.
Swoją drogą nie musi Ci byc nikogo żal, bo np mnie nie żal Ciebie. Po drugie nie wiem jakie są Twoje ulubione filmy i książki - i szczerze mnie to nie interesuje - ale kultura obowiązuje każdego i "gówno" to możesz sobie mówić do swoich rodziców w domu a nie na forum.
Swoją drogą to przekonujących argumentów też nie podałaś...

ocenił(a) film na 10
Wieloryb

NA CROMA!!!
TRZEBA BRONIC NASZEGO BARBARIANA PRZED CYWILIZOWANYM CHAMSTWEM !!
Bo sam niestety gubernatoruje i im łomotu nie spuści :)

ocenił(a) film na 10
Niuthon

Co do pierwszej wypowiedzi, to autor ma "guwno" w miejscu gdzie inni mają zwykle mózg. A dalej jakaś głupia pinda będzie mi zestawiać Harrego Pottera z Conanem i twierdzić, że Harry to prawdziwe kino fantasy. Na Croma! Normalnie miecz 2-ręczny się w kieszeni otwiera. Podejrzewam, że kolejna pozycja z gatunku fantasy to dla tej pani "Legalna Blondynka" echh dzieci, dzieci..
A u mnie od Conana zaczęła się fascynajca fantasy. Film jest świetny, oglądałem go już wiele razy, a muzykę słuchałem setki. Fajnie opowiedziana historia i jeśli ktoś czytywał Howarda to chyba cięzko jest się do czegoś przyczepić. No i nie wyobrażam sobie innego aktora do roli C. Arni rzucaj w cholerę tą gubernatorke i wracaj kręcić "Króla Conana"..

ocenił(a) film na 9
Wieloryb

Przedstawiłeś się nam z imienia a jak brzmi nazwisko ?? G. Brązowe, czy może G. Miękkie ??

ocenił(a) film na 9
Wieloryb

1*Na Croma! ;) Wieloryb, daj buźke pod topór, bo jak cie łowcy wiedźm dowria to nie taka śmierć cie spotka za herezje tego kalibru.

2*Harry Poter to nie fantastyka, a bajka!! I to dla 12-sto latów, i żal mi tych ludzi którzy na tym poziomie sie zatrzymali

3* Władca jest równie genialnym filmem, ale zeby oglosci go legenda trzeba bedzie jeszcze troche odczekac. No i nalezy zauwarzyc, ze to filmy zupelnie innego pokroju. W Conanie ból, cierpienie, bolesci bohatera są realniejsze. We władcy bardziej zmitologizowane i basniowe.

Conan Rox!

ocenił(a) film na 9
mdsn

...ukrzyżować go na Drzewie Żalu...

ocenił(a) film na 10
Snaga_Przeklety

hehe tak jak powiedział wojownik Deus Snaga " ..ukrzyżować go na Drzewie Żalu...":):)najlepsza kara dla niewiernego...Wielorym pociesze Cie tym że polskie wrony biorą po mniejszym kawałku mięsa niż sępy,hehe bedziesz mógł bardziej sie delektować karą:)i mieć wiecej czasu na rozmowe z CROMEM,może Ci przebaczy i pomoże...

ocenił(a) film na 10
Wieloryb

gÓwno a nie gUwno! To po pierwsze. Po drugie ten film jest genialny, jesli tak nie uważasz, to MOIM zdaniem nieznasz sie na filmach.
Dziękuje za wypowiedź.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
Wieloryb

Oczywiście, że "Conan Barbarzyńca" to świetny film. A jeśli się komuś nie podoba to nie musi oglądać. Jak na kino amerykańskie to bardzo klimatyczny film.

ocenił(a) film na 10
paskuda_2

Masakra ,jak ktos tak moze pisac o Conanie..przeciez to najlepszy film fantazy..ksiazki 100 razy lepsze..polecam wgłebienie sie w przygody Conana..ja akurat mam prawie wszystkie wydania i jestem pod wrazeniem...Wieloryb to chyba jakis maniak Śmierci w Wenecji:)co on moze wiedziec pewnie mieszka w toy toyu i wszystko mu sie z gówne kojarzy ..nawet jak patrzy w lustro to mówi''Co za gówno''':):)Pozdro dla maniaków Conana..niech CROM bedzie z Wami