PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10016811}
3,6 223  oceny
3,6 10 1 223
4,0 2 krytyków
Control
powrót do forum filmu Control

Beznadziejny

ocenił(a) film na 5

Babka sobie siedzi w loopie bo nie może pogodzić się ze śmiercią dziecka. W ogole nic nie wyjaśnili gdzie i po co się znajduje i o co chodzi.

ocenił(a) film na 3
Cineczeq

Zamknięta jest w swoim umyśle, pomyśl trochę zanim coś napiszesz.

jeti

Oki ale co mógł oznaczać oddział co miał ją roztrzelać tak z ciekawości zapytam

ocenił(a) film na 3
Peredur

A to, że oddział komando-motocyklistów, to ,,klony'' jej męża nic Ci nie podpowiada?

jeti

Może nie przyjrzałem się ich twarzy

ocenił(a) film na 9
Cineczeq

Przez cały film miałam deja vu. W jakim filmie pojawił się również motyw wspomnień z plaży związanych z dzieckiem/śmiercią?

ocenił(a) film na 5
_suryKATka_

Możesz mieć na myśli film "Forrest Gump" z 1994 roku, w reżyserii Roberta Zemeckisa i w głównej roli Toma Hanksa. W filmie ten motyw pojawia się kilkakrotnie i jest związany z dzieciństwem i śmiercią głównego bohatera, Forresta. Sceny te przedstawiają wspomnienia Forresta z dzieciństwa spędzonego na plaży i jego relację z matką i ukochaną kobietą, Jenną.

ocenił(a) film na 9
Cineczeq

Faktycznie to mógł być Forrest Gump, nie skojarzyłam tego zupełnie. :) Ale tak przeglądam sceny i nie widzę niczego takiego...

ocenił(a) film na 5
_suryKATka_

motyw wspomnień związanych z dzieckiem/śmiercią na plaży pojawia się również w filmie "The Notebook" z 2004 roku w reżyserii Nicka Cassavetesa. Film opowiada historię miłosną dwojga głównych bohaterów, Noah i Allie, i ich wspomnień z młodości, w tym właśnie z czasów spędzonych na plaży.

_suryKATka_

Motyw z plażą i dzieckiem kojarzy mi się z grą Death Stranding. Może grałaś.