PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=569242}
4,3 18 tys. ocen
4,3 10 1 17891
5,6 34 krytyków
Cosmopolis
powrót do forum filmu Cosmopolis

Ten film to arcydzieło. 

użytkownik usunięty

Ten film nie jest lekki.To ciężkie trudne kino psychologiczne położone głównie na dialogi mówiące o globalnych finansach i bogatych ludziach rządzących biedną ciemną masą gdzie nasuwa się pytanie czy tylko dlatego,że jesteś bogaty i możesz więcej od innych należy niszczyć zwykłych biednych ludzi i kto daje ci władzę,żeby o tym decydować?Film dla ludzi inteligentnych, Film zrozumie 5% polskiego społeczeństwa.Już zakupiłem książkę,żeby porównać ją z filmem.

ocenił(a) film na 1
kayfash

dokładnie, każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie. po to jest to forum. jednym się podobało innym nie i tyle, nie ma potrzeby żeby się na wzajem obrażać.... to że ktoś nie lubi tego typu filmów nie znaczy że jest 'przygłupim Polaczkiem'

użytkownik usunięty
yhh

Większość Polaczków to przygłupy patrz forum Avatar,Transformers,Ojciec Chrzestny..Zresztą większość wystawiających oceny na tym forum patrzy przez pryzmat Pattinsona hejtując od góry do dołu na 1.Warto zo baczyć kto ten film reżyserował.

ocenił(a) film na 1

mam w nosie czy to Pattison czy inny aktor, nie oceniłam filmu jedynie patrząc na to że to on a nie kto inny.... Sam jesteś Polakiem więc może przestałbyś nazywać ludzi 'Polaczkami'. To że jesteśmy z Polski nie oznacza, że jesteśmy kretynami więc ogarnij.

Widzę, kto go wyreżyserował. I co? Trzeba koniecznie dorobić do byle czego przesłanie, ukryte dno i wynosić na piedestały. Tylko dlatego, że reżyserem jest ten a nie inny i dlatego film musi być niesamowity, porywający, genialny, inteligentny? Błagam.

Daję 1, ale nie za samego Pattinsona (choć okropny tu był, nie pasował), ale za całokształt i bezsens.

Warto też zobaczyć, jakie są podstawowe zasady interpunkcji.

Film bardzo dobry, choć trudny w odbiorze, nie każdy go zrozumiał, ta nudnawa forma i teatralność jest zastosowana specjalnie. Cóż, każdy może mieć własne zdanie, ale Cosmopolis na pewno nie zasługuje na tak niskie oceny jak niektórzy wystawiają...

Szczerze mówiać obecność w obsadzie gościa ze Zmierzchu (przetrzymałem 15 minut pierwszej części i na tym się moja przygoda z serią skończyła) dość mnie odrzuca. Ale trailer wygląda dość ciekawie więc zobaczymy. Ocena dość niska, ale nie wszystko złoto co Avatar :)

ocenił(a) film na 3

Brawo Filmweb, za nazwanie tego Filmu arcydziełem należy się bann for life!