Film totalnie bez klimatu.Pozbawiony sensu i logiki. Nic nie trzyma się, za przeproszeniem, kupy. Twórcy postawili na tanie efekciarstwo,które nie robi nawet takiego wrażenia,jak te z pierwszej części,które przecież nie były i tak na wysokim poziomie. Pójście na ten film do kina to strata czasu i pieniędzy. Stanowczo odradzam.
Pojęcie klimatu jest bardzo szerokie i nie sądzę, żebyś mógł o tym świadczyć obiektywnie. Napisz po prostu, że Twoim zdaniem film jest słaby i nie odczułeś tego klimatu.. a nie, że go nie ma. Poza tym, jak dla mnie, ta wypowiedź implikuje jedynie Twoją ignorancję w temacie fizyki kwantowej i matematyki; jeśli chcesz zrozumieć film to poczytaj trochę, a sądzę, że znajdziesz go bardzo logicznym. Mnie śmieszy jedna rzecz.. film widziałem już ponad rok temu, jest już trailer Cube 0, a oni dopiero puszczają w kinach Cube 2 ;]
Oczywistym jest, że moja wypowiedź jest jak najbardziej subiektywna. O to przecież chodzi, by pisać swoje doznania po obejżeniu filmu, a nie kopie recenzji, czy opisów pisanych przez dystrybutora. A co do fizyki kwantowej i matematyki,to nie ukrywam,że doktoratu z tych dziedzin nie robiłem,jednak nie sadzę,że nawet gdybym o tym poczytał film okazał by się ciekawszy. A jeśli chodzi o Cube 0 to mam tylko nadzieję,że nie okaże się,że w tworzeniu Cube'a maczały palce (lub macki) istoty z innej planety....