PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=841}

Cyrulik syberyjski

Sibirskiy tsiryulnik
1998
7,6 8,7 tys. ocen
7,6 10 1 8661
7,4 7 krytyków
Cyrulik syberyjski
powrót do forum filmu Cyrulik syberyjski

... moja nie, a nie czuję się w mniejszym stopniu Polakiem. Prawda taka że jeżeli na siłę ten film będziemy
chieli w ten sposób odbierać to go odbierzemy. I tak jest ze wszystkim. Zupełnie nie rozumiem skąd to
zdegustowanie. Michałkow pokazuje prawdziwą historią, nie widzę żadnego powodu dla którego miałby się
uciekać do pomijania głównych aspektów ówczesnej Rosji w Rosyjskim filmie. Chyba że autor akceptuje tylko
wybraną przez siebie część historii... ale jaki ma to sens?

ocenił(a) film na 10
Rekin

dobrze Rekin! bojkotujmy tą recenzję która ma więcej wspólnego z grafomańskim nieporozumieniem niż krytyką filmową!

użytkownik usunięty
Anouk_2

Racja, to nie recenzja tylko subiektywna krytyka ;/

ocenił(a) film na 8

Nie da się ukryć że film sam w sobie jest naprawdę świetny. Jednak mimo to proszę... Na serio nie dostrzegacie nic a nic z tego o czym mówił autor recenzji? Przecież propagandą bije tu na kilometr... :P Oczywiście doszukiwanie się teorii spiskowych uznających ten film jedynie jako narzędzie manipulacji jest przegięciem ale mimo to widać wyraźnie że całość ma częściowo na celu upiększyć "tajemniczą i niezbadaną" mateczkę Rosję co dodatkowo potwierdza końcowa dedykacja. Do autora można mieć jedynie zarzut o to że w recenzji ograniczył się tylko do tej kwestii co trochę przekręca prawdę.

ocenił(a) film na 9
Rekin

Ależ oczywiście. Tyle że dla mnie nie wpłwa to w najmniejszy sposób na ocene filmu a nasza krytyka odnosi się właśnie do tej jdenowątkowej recenzji.

ocenił(a) film na 8
Rekin

...Masz rację ;) Jah bless Ya <zapełniam>

Rekin

racja. piękny film, uwielbiam go, Michałkow to świetny reżyser. realia rosyjskie przedstawione tak jak wtedy wyglądały.

moja ulubiona cześć filmu to Mslenica, to jak kadeci trzaskają się po gębach, nasza wykładowczyni, Ukrainka wprawdzie, opowiadała nam o tym święcie, chociaż teraz tego się tak nie obchodzi hucznie, lecz chciałabym to kiedyś zobaczyć na własne oczy ;>

ocenił(a) film na 4
Rekin

Scena w pociągu.Za długa.Strojenie min,a nie gra aktorska.Rosjanin upity butelką szampana?I ten aktor gra amanta?Ruski kadet wypuszczający zamachowca?