Czarna owca

Black Sheep
2006
4,9 9,0 tys. ocen
4,9 10 1 8962
4,4 8 krytyków
Czarna owca
powrót do forum filmu Czarna owca

Nie ogladalam trailera ale wiem jedno ten film juz dawno byl w kinach. Konkretnie to pol roku temu w Irlandi go reklamowano: "Get ready for the violence of the lamps: Black sheep" czyli doslownie przygodujcie sie na przemoc owiec: czarna owca. Ale kiedy to nakrecili nie wiedzialam, ze polska jest az tak zacofana. No niby tam tlumaczenie im zajelo ale na pewno jest dopiero wersja z napisami a na dubbing musimy poczekac a i tak pelnego dubbing'u sie nie doczekamy :) to przeciez POLSKA :)

Half_death

Soory za bledy: *lemps i *przygotujcie. No i jeszcze pomylilo mi sie bo ten film juz ponad rok temu byl :)

użytkownik usunięty
Half_death

Nie wszystkie filmy mają premiery w kraju zaraz po premierach z państwa z którego pochodzą. Wiele filmów w ogóle nie trafia na nasze ekrany, i nie ma w tym nic dziwnego. Do Ameryki tak samo nie dochodzi wiele filmów europejskich ze względów marketingowych. Tak samo w wielu innych krajach.
To nie ma nic wspólnego z zacofaniem. W Polsce dystrybucja jest dobra. Dochodzą do nas różne filmy z całego świata. Jeśli chodzi konkretnie o ten, to dziwie się że W OGÓLE znalazł dystrybutora w Polsce bo film jest poniżej wszelkiego poziomu. Nie sądziłem, że będzie w kinach, a jak już coś, to myślałem że najwyżej zostanie on wydany na DVD (wiele filmów zagranicznych pomija kino i trafia od razu na półki z płytami DVD).

A jeśli myślisz, że tłumaczenie zajmuje tyle czasu to hahahaha...
Tłumaczenie takiego filmu to dla tłumaczów średnio kilka dni, zwykle do tygodnia... Poza tym, wiesz co to jest dubbing? Dubbing to podłożenie głosów różnych aktorów pod postacie. Dubbing wykonuje się rzadko, najczęściej w bajkach i filmach przeznaczonych dla dzieci typu "Harry Potter...".