więć tak..w zamyśle miał być to horror? nie był, czarna komedia? również nie był. Moim zdaniem udał się raczej nieco nieudany film gore. Nie nazwałabym go czarną komedią ponieważ były tam..w sumie chyba tylko 2 momenty, które mnie rozbawiły, mianowicie jak koleś idzie na czworaka wśród owiec i mówi do siebie: "jestem owcą jestem owcą" i w tym momencie jakaś owca zaczyna go z tyłu dosiadać, gdy koleś wchodzi do pokoju i widzi swojego brata bez majtek a obok owcę i mówi; "wiem że p*jeba** ci się czym jest nadziewana baranina..", ale to jest właśnie absurdalny humor. Film ogólnie ani śmieszny ani straszny, ogląda się go i można robić przy tym 160 innych rzeczy i tak dużo nie umknie.
ten film to katastrofa pod każdym względem. Właśnie z jego powodu założyłem konto na tym portalu żeby to napisać. Takie gnioty nie powinny być publicznie pokazywane
wiesz pastisz ma to do siebie, ze elementy komediowe nie są tak nachalne jak w komediach. Same owce same w sobie były dla mnie komiczne, sam pomysł. Wszystko bylo dobrze zagrane i przyzwoicie nakręcone. A ty max po prostu nie oglądaj takich filmów jak Ci się one nie podobaja, Ja nie lubie komedi romantycznych i ich nie oceniam, a newet jak mi się zdarzy to oceniam je obiektywnie. ja siedze w tego rodzaju filmach jak Owca i mogę z czystym sumieniem powiedziec, że King spisał się jak nadebiut z małym budżetem.
gratuluję pierwszego mądrego posta, jakiego przeczytałem na filmwebie od co najmniej 2 miesiący;)
widzisz ja po prostu lubię dobre filmy . W każdym gatunku można zrobić film wybitny i beznadziejny. Nie ma znaczenie czy to dokument komedia czy horror. Moje zdanie jest takie a nie inne i raczej sie nie zmieni na temat tego filmu. I nie tylko ja je podzielam. Ten wybitny reżyser nakręcił aż 3 filmy. Wszystkie były katastrofą pod każdym względem. Na szczęście już chyba nikt mu nie da pieniędzy na następne niby filmy. Od 2009 roku cierpi na bezrobocie. I to mu lepiej wychodzi niż kręcenie filmów.
A bronienie bezsensownych i głupawych filmów nie specjalnie ma sens
bez odzewu
żegnam