Czarna owca

Black Sheep
2006
4,9 9,0 tys. ocen
4,9 10 1 8962
4,4 8 krytyków
Czarna owca
powrót do forum filmu Czarna owca

ledwo 3/10

ocenił(a) film na 3

Chce o tym zapomnieć. Największa porażka filmowa

ocenił(a) film na 1
Olina6672

najbardziej beznadziejny film jaki w życiu widziałem

ocenił(a) film na 5
Olina6672

ja dzisiaj to obejrzę jak obejrzę to ocenię

ocenił(a) film na 5
Olina6672

obejrzałem i mogę stwierdzić że może to i badziew ale widziałem gorsze z tego przynajmniej mogłem się pośmiać i pośmiałem mocno naciągane 5/10

ocenił(a) film na 7
Olina6672

Największa? Jeżeli chcesz zobaczyć największe porażki filmowe to polecam m. in. Shark Attack 3 i adaptację Moby Dicka z 2010 roku (tą o łodzi podwodnej). xD Tutaj jest przynajmniej pewien oryginalny koncept, za co film już u mnie punktuje. Owce zjadające ludzi? No ba. ^_^ Chyba sobie obejrzę.

ocenił(a) film na 1
sprite9

ale w tym wątku piszemy o czarnej owcy. A że widziałeś kiedyś filmy twoim zdaniem gorsze to nie znaczy że czarna owca jest filmem dobrym. Wszystko z czego można się było pośmiać w tym filmie to nieudolność aktorska i reżyserska. O efektach " specjalnych" Nie wspomnę :)

ocenił(a) film na 7
max_38

> A że widziałeś kiedyś filmy twoim zdaniem gorsze to nie znaczy że czarna owca jest filmem dobrym

Oczywiście, że nie i nic takiego nie napisałem. Stwierdziłem jedynie, że są filmy gorsze, zaprzeczając tym samym tezie postawionej przez autora tematu.

> Wszystko z czego można się było pośmiać w tym filmie to nieudolność aktorska i reżyserska. O efektach " specjalnych" Nie wspomnę :)

Zarówno gra aktorska, jak i efekty specjalne dobrze spełniły swoją rolę. Jajcarskie, tak samo jak koncept filmu. :D

Mam nadzieję, że w ogóle zdajesz sobie sprawę, że mówimy tutaj o czarnej komedii?

ocenił(a) film na 1
sprite9

wiem co oglądałem.
To raczej ty widzisz w tym filmie więcej niż w nim jest. Twoja spawa że śmieszy cię nieudolna gra aktorska
Mnie się wybitnie nie podobał i tak zostanie
bez odbioru

ocenił(a) film na 7
max_38

Widzę, co widzę, widzisz, co widzisz. Nie jesteś żadnym omnibusem. ;) Mi się podobał (nie wybitnie, ale jednak) i tyle w temacie. Na pewne rzeczy warto spojrzeć z przymrużeniem oka.

ocenił(a) film na 1
sprite9

Powtarzasz się. Pisałeś już że ci się podobał. Jak na omnibusa to słabiutka pamięć.
może w końcu jakieś argumenty dlaczego ci się podobał. Przekonaj większość która uważa ten film za szajsz że masz rację
skup się na filmie a nie na mnie. To po to jest ten portal. A jeśli masz coś do mnie to zapraszam omówimy to osobiscie

ocenił(a) film na 7
max_38

>>> Powtarzasz się. Pisałeś już że ci się podobał. Jak na omnibusa to słabiutka pamięć. <<<
I kto to mówi. :P Przejrzyj swoje posty z dyskusji. Poza tym nie uważam się za żadnego omnibusa.

>>> może w końcu jakieś argumenty dlaczego ci się podobał. Przekonaj większość która uważa ten film za szajsz że masz rację <<<
Nie wiem, czy większość. Ocena raczej na to wyraźnie nie wskazuje. To po pierwsze.
Po drugie: po co mam to robić? Jeżeli komuś film się nie podobał i uważa go za kiepski, to jego prawo, mi nic do tego. :D
Po trzecie: podobał mi się przede wszystkim dlatego, że dobrze się przy nim bawiłem (WOW). Jest groteskowy i absurdalny do tego stopnia, że aż zabawny; nie spodziewałem się po nim niczego innego. :D

sprite9

Jak można film o owcach zombi zjadających ludzi brać na poważnie?! Czy ktoś liczył na efekty specjalne porównywalne do np. "Avatara" lub "Dnia Niepodległości". Ludzie to tak jakby brać na poważnie film typu "Marsjanie Atakują" lub inną parodię. Myślę że w pewnym sensie to jest parodia filmów o zombi. "Co by było gdyby to owce zaraziły się zomibi'wującym wirusem?". A patrząc ponad to jednak film ma parę minusów.