PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=551232}
6,7 64 tys. ocen
6,7 10 1 64496
5,7 32 krytyków
Czarny Czwartek. Janek Wiśniewski padł
powrót do forum filmu Czarny Czwartek. Janek Wiśniewski padł

Spodziewalem sie patosu i kilku manifestacji. Nie mialem pojecia ze wojsko robilo rzez na taka skale... Urodzilem sie dziesiel lat po tamtych manifestacjach i ciesze sie ze zobaczylem obraz tamtej walki w wyrazniejszych ramach niz to co wiedzialem wczesniej.

kjd

Nie wierz we wszystko co mówią, piszą, pokazują. Film to tylko film, a każdy fakt można na różne sposoby interpretować. Lepiej poczytaj.

cashmire

Wierzyc czy nie wierzyc - to samo sie tyczy informacji czytanych. Myslalem ze podczas tych manifestacji kilka kul sie po prostu zabłąkało podczas wystrzałów (raczej w powietrze) - appropos nowy pomysl wszedl do gimnazjow - z racji tego ze nauczyciele historii zdarzali tylko z programem do II wojny swiatowej to ministerstwo chce oficjalnie wyciaciac historie najnowsza - czy profesor w ministerstwie uwaza ze Aleksander czy Cesarstwo rzymskie jest ważniejsze niż historia najnowsza Polski i Świata...Historia po roku 45 ma największy wpływ na obecną ekonomię i społeczeństwa ale lepiej sie uczyc systemach uprawy roli w IX wieku...

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Antysalonowiec

Moim zdaniem system jako system był zły, ale ten obecny też nie jest dobry. Dlatego raczej nie posuwałabym się do jednoznacznej opinii. Jestem młoda - nie widziałam i opieram się tylko na cudzych (subiektywnych) wrażeniach. Edukacja - nędza.. ale oczywiście zależy jeszcze gdzie i kto. Są miejsca gdzie przerabia się lektury tylko w całości i bardzo szczegółowo.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 5
kjd

Niestety się nie zgodzę. Moim zdaniem kolejny film po Katyniu, którego dzięki ogromnemu ładunkowi emocjonalnem jaki niosą historyczne wydarzenia, wystarczyło nie zepsuć, żeby powstało dobre kino. Niestety reżyser zaserwował historie nudną, kiepsko przedstawioną, z usypiającą muzyką i poza nielicznymi wyjątkami ze słabą grą aktorską. Dla mnie spore rozczarowanie.