PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=551232}
6,7 64 tys. ocen
6,7 10 1 64488
5,7 32 krytyków
Czarny Czwartek. Janek Wiśniewski padł
powrót do forum filmu Czarny Czwartek. Janek Wiśniewski padł

Bieda

ocenił(a) film na 3

Wysoka średnia tego filmu zawdzięczana jest chyba tylko jego walorami historycznymi. Jeżeli o mnie chodzi, film jest klapą. A jak naprawdę planujecie wstrząsnąć światem to skończcie z tą popieprzoną, martyrologiczną tematyką i nakręćcie coś normalnego.

karas6610

Proszę Cię, ręce aż mi opadają...
Nie szukaj w każdym filmie szalonych pościgów, niespodziewanych zwrotów akcji, nie o to chodzi. To jest film historyczny.
"nakręćcie coś normalnego" - zastanawiam się jaka jest Twoja definicja normalności. Oczywiście rozumiem, że film mógł się komuś nie podobać, ale nie rozumiem tego jak można nazwać film ''klapą''.

ocenił(a) film na 2
kaczi

mnie osobiście ten film wysoce zawiódł. może dlatego, że nie w moim guście są dokumenty, a miał z tym trochę wspólnego. szczerze powiem, że jestem fanką filmów historycznych, ale moim zdaniem dawka historii w nim zawarta była podstawowo książkowa i na ogół się nudziłam oglądając ten film. Jedyne co mi się w nim podobało to piosenka końcowa "janek wiśniewski padł" w wykonaniu jak się orientuję Kazika... natomiast gusta są różne, mojemu towarzyszowi na przykład film się podobał bardzo.

ocenił(a) film na 5
the_nightmare

zbyt się dłuży, ale ogolnie ok

ocenił(a) film na 3
kaczi

Nie szukałem w tym filmie szalonych pościgów ani strzelanin, bo idąc na niego do kina wiedziałem w co się ładuję. Nie rozumiem czemu nie możesz znieść tego, że ktoś ma swoje zdanie i po prostu ma dość takich tanich plwocin :)

karas6610

Spokojnie, szanuję Twoje zdanie ;) A nie uważasz, że należy pokazywać również takie filmy. Choćby ze względów edukacyjnych. Ja cały czas powtarzam i będę powtarzać: "cudze chwalicie, swego nie znacie". Gdyby to był film niepolski byłby na pewno na wyższym miejscu.