Wysoka średnia tego filmu zawdzięczana jest chyba tylko jego walorami historycznymi. Jeżeli o mnie chodzi, film jest klapą. A jak naprawdę planujecie wstrząsnąć światem to skończcie z tą popieprzoną, martyrologiczną tematyką i nakręćcie coś normalnego.
Proszę Cię, ręce aż mi opadają...
Nie szukaj w każdym filmie szalonych pościgów, niespodziewanych zwrotów akcji, nie o to chodzi. To jest film historyczny.
"nakręćcie coś normalnego" - zastanawiam się jaka jest Twoja definicja normalności. Oczywiście rozumiem, że film mógł się komuś nie podobać, ale nie rozumiem tego jak można nazwać film ''klapą''.
mnie osobiście ten film wysoce zawiódł. może dlatego, że nie w moim guście są dokumenty, a miał z tym trochę wspólnego. szczerze powiem, że jestem fanką filmów historycznych, ale moim zdaniem dawka historii w nim zawarta była podstawowo książkowa i na ogół się nudziłam oglądając ten film. Jedyne co mi się w nim podobało to piosenka końcowa "janek wiśniewski padł" w wykonaniu jak się orientuję Kazika... natomiast gusta są różne, mojemu towarzyszowi na przykład film się podobał bardzo.
Nie szukałem w tym filmie szalonych pościgów ani strzelanin, bo idąc na niego do kina wiedziałem w co się ładuję. Nie rozumiem czemu nie możesz znieść tego, że ktoś ma swoje zdanie i po prostu ma dość takich tanich plwocin :)