Jest jeszcze, przed premierą. Mam nadzieję, że po uznam iż ten film jest naprawdę dobrym. Tak się właśnie zapowiada, choć pewnie mam takie zdanie tylko i wyłącznie dlatego że usłyszałem Kazika w zwiastunie.
3 dni do premiery, więc na czas oczekiwania wszystkim zaglądającym tu polecam rozejrzeć się za naprawdę dobrym filmem:
Ostatni Dzwonek.
POLECAM.
A teraz mała notka do tych co tu o polityce gaworzą. Ludzie obudźcie się. Nie ma różnicy jaka partia, wszystkich polityka polega tylko na tym byle wydoić z budżetu co się da. Starają się by nie było śladów, ale czasem gdzieś wyjdzie w jakichś mediach, że minister dostał zanim uchwalił. I co wtedy? Używają innych mediów! Zwykłe bicie piany wystarcza by was omamić. Łooo Krzyż, Łooo dopalacze... Żałosne!
PiS=PO=Mafia
TVN=Radio Maryja=Strasznie stronnicza manipulująca faktami jednostka medialna.
Tak już wygląda ten świat, że większość jest była i zapewne będzie ślepa. A jak tylu ślepców w koło to zawsze trafi się skur*** co ich chętnie wykorzysta.
Może obejrzenie tego filmu uświadomi wam nie to co się zmieniło a to co się NIE ZMIENIŁO. Tz. o ile film będzie tak dobry jak na to liczę
Tak ? A to pytanie następuje: jeżeli wszystko jest złe, wszyscy są źli i chcą kasy z budżetu to kto jest dobry ? Czy w ogóle jest ktoś taki ?
Tak ? A to pytanie następuje: jeżeli boga nie ma, niebo nie istnieje i życia po śmierci nie ma to gdzie idziemy po śmierci ? Czy w ogóle gdzieś idziemy?
Mam nadzieję, że dobitnie pokazałem bezsensowność tego pytania.
Oczywiście i tak rozumiem co chciałeś powiedzieć.
Nie napiszę Ci rozprawki filozoficznej na temat dobra i zła, więc strasznie uproszczę: Ludzie mają wybór albo będą dobrzy, albo będą źli. (O ja Cię ale potworne uproszczenie błe)
W naszej polityce jednak Ci 'źli' już ładnie wyparli i wypierają nie ważne czy dobrych czy złych. Wszystkich innych.
Oni są nastawieni by jak najwięcej nakraść i mają mocne powiązania z mediami.
PO TVN
PiS Radio Maryja
SLD Superstacja
itd.
W tych Mediach ładnie manipulują twoim zdaniem wrzucając wszystko co brudne do kosza z tym ładnym.
Tak samo robił Hitler wmawiając że rasizm to element patriotyzmu.
U nas ciut łagodniej bo jedni
Udają że oni są jedynymi Liberałami
Inni że są bardzo katolickimi tradycjonalistami
a ostatni że dbają o lud.
Jednocześnie te ich media, gdy pojawia się coś nowego z całej siły próbują wywołać u Ciebie coś takiego. Oni i tak nie mają szans nie patrz na nich!
Oczywiście byś nie zaczął się bulwersować identycznie jak za komuny wmawiają Ci że przecież jest cudnie co Ty chcesz. "Może i vat podnieśli, ale dopalacze zamknęli", "Może i wylali mnie z roboty ale PKB rośnie!"
posłuchaj naszego barda, autora 'hymnu' Solidarności (mury) Jacka Kaczmarskiego najlepiej utworu "spotkanie w porcie". Zobaczysz jak świat widzi człowiek zmanipulowany. Nie ulegaj jakiejś myśli tylko dlatego że na około się z nią zgadzają tam wszędzie są ślepe barany!
Nie chce mi się opisywać mechanizmów manipulacji. Ale większość filmów o PRL'u o Hitlerze ipt. doskonale je obrazuje. A gdy trochę popatrzysz zobaczysz, że w inny i ciut mniej groźny sposób ale wszystko wciąż opiera się na tych samych mechanizmach.
Jeszcze raz polecam Ostatni Dzwonek. Tylko nie bezpłodne przelecenie filmu i skwitowanie. Straszne czasy wtedy były tylko odniesienie do teraźniejszości.