PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=551232}
6,7 64 tys. ocen
6,7 10 1 64496
5,7 32 krytyków
Czarny Czwartek. Janek Wiśniewski padł
powrót do forum filmu Czarny Czwartek. Janek Wiśniewski padł

Jest jeszcze, przed premierą. Mam nadzieję, że po uznam iż ten film jest naprawdę dobrym. Tak się właśnie zapowiada, choć pewnie mam takie zdanie tylko i wyłącznie dlatego że usłyszałem Kazika w zwiastunie.
3 dni do premiery, więc na czas oczekiwania wszystkim zaglądającym tu polecam rozejrzeć się za naprawdę dobrym filmem:
Ostatni Dzwonek.
POLECAM.
A teraz mała notka do tych co tu o polityce gaworzą. Ludzie obudźcie się. Nie ma różnicy jaka partia, wszystkich polityka polega tylko na tym byle wydoić z budżetu co się da. Starają się by nie było śladów, ale czasem gdzieś wyjdzie w jakichś mediach, że minister dostał zanim uchwalił. I co wtedy? Używają innych mediów! Zwykłe bicie piany wystarcza by was omamić. Łooo Krzyż, Łooo dopalacze... Żałosne!
PiS=PO=Mafia
TVN=Radio Maryja=Strasznie stronnicza manipulująca faktami jednostka medialna.
Tak już wygląda ten świat, że większość jest była i zapewne będzie ślepa. A jak tylu ślepców w koło to zawsze trafi się skur*** co ich chętnie wykorzysta.
Może obejrzenie tego filmu uświadomi wam nie to co się zmieniło a to co się NIE ZMIENIŁO. Tz. o ile film będzie tak dobry jak na to liczę

zeko

Tak ? A to pytanie następuje: jeżeli wszystko jest złe, wszyscy są źli i chcą kasy z budżetu to kto jest dobry ? Czy w ogóle jest ktoś taki ?

ciech007

Tak ? A to pytanie następuje: jeżeli boga nie ma, niebo nie istnieje i życia po śmierci nie ma to gdzie idziemy po śmierci ? Czy w ogóle gdzieś idziemy?
Mam nadzieję, że dobitnie pokazałem bezsensowność tego pytania.
Oczywiście i tak rozumiem co chciałeś powiedzieć.
Nie napiszę Ci rozprawki filozoficznej na temat dobra i zła, więc strasznie uproszczę: Ludzie mają wybór albo będą dobrzy, albo będą źli. (O ja Cię ale potworne uproszczenie błe)
W naszej polityce jednak Ci 'źli' już ładnie wyparli i wypierają nie ważne czy dobrych czy złych. Wszystkich innych.
Oni są nastawieni by jak najwięcej nakraść i mają mocne powiązania z mediami.
PO TVN
PiS Radio Maryja
SLD Superstacja
itd.
W tych Mediach ładnie manipulują twoim zdaniem wrzucając wszystko co brudne do kosza z tym ładnym.
Tak samo robił Hitler wmawiając że rasizm to element patriotyzmu.
U nas ciut łagodniej bo jedni
Udają że oni są jedynymi Liberałami
Inni że są bardzo katolickimi tradycjonalistami
a ostatni że dbają o lud.
Jednocześnie te ich media, gdy pojawia się coś nowego z całej siły próbują wywołać u Ciebie coś takiego. Oni i tak nie mają szans nie patrz na nich!
Oczywiście byś nie zaczął się bulwersować identycznie jak za komuny wmawiają Ci że przecież jest cudnie co Ty chcesz. "Może i vat podnieśli, ale dopalacze zamknęli", "Może i wylali mnie z roboty ale PKB rośnie!"
posłuchaj naszego barda, autora 'hymnu' Solidarności (mury) Jacka Kaczmarskiego najlepiej utworu "spotkanie w porcie". Zobaczysz jak świat widzi człowiek zmanipulowany. Nie ulegaj jakiejś myśli tylko dlatego że na około się z nią zgadzają tam wszędzie są ślepe barany!
Nie chce mi się opisywać mechanizmów manipulacji. Ale większość filmów o PRL'u o Hitlerze ipt. doskonale je obrazuje. A gdy trochę popatrzysz zobaczysz, że w inny i ciut mniej groźny sposób ale wszystko wciąż opiera się na tych samych mechanizmach.
Jeszcze raz polecam Ostatni Dzwonek. Tylko nie bezpłodne przelecenie filmu i skwitowanie. Straszne czasy wtedy były tylko odniesienie do teraźniejszości.