Tak jak w temacie gdzie najlepiej w Wawie iść na ten film? Może ktoś już był i wie gdzie jest dobrze a gdzie lepiej nie wbijać? Gdy byłem ostatnio w kinotece na popiełuszko to było kiepskie nagłośnienie ale bilet tani był. Proszę o szybką odpowiedź. No i pytanie najważniejsze warto iść na film? Chcę iść by się dowiedzieć trochę o Polsce jaka była w tamtych czasach.
Dzięki ziom! Zawsze można polegać na szanownych kolegach z internetu! Stawiam ci piwo!
Byłam dzisiaj w tarasach, wyświetlany w 2, powiem ci tak: nie spodziewaj się obrazu w HD, bo to nie te kamery i nie te standardy, ale dźwięk był wyraźny i w odróżnieniu od wspomnianego Popiełuszki nie było scen, gdzie bym czegoś nie dosłyszała. Jeśli chodzi o sam film: mi się bardzo podobał i cieszę się, że powstał w końcu film, który nie dotyczy męczeńskich śmierci w ujęciu mesjanistycznym najlepiej, ale pokazuje dramat zwykłych, prostych ludzi, a ponadto dla kogoś, kto ma nikłe pojęcie o historii najnowszej (niestety polski system edukacji przewiduje dla programu historii przerobienie materiału do II wojny światowej, bo nie sposób w trzy lata dokończyć całość) film ten z pewnością będzie dobrym bodźcem do zagłębienia się w temat. Z mojej strony polecam gorąco.