PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=551232}
6,7 65 tys. ocen
6,7 10 1 64531
5,7 32 krytyków
Czarny Czwartek. Janek Wiśniewski padł
powrót do forum filmu Czarny Czwartek. Janek Wiśniewski padł

nie polecam
jeszcze jakieś gówniarze piszą,że świetny film a z historią prawdziwą to raczej zbyt dużo nie ma wspólnego.Nawet nie którzy nie wiedzą kim był Lech Wałęsa.Gratuluje reżyserom oraz ludzią którzy uczą jak to mi powiedziano NOWEJ historii. 3/10

sylwester_3

niektórzy się piszę razem, a Solidarność i Wałęsa to jeszcze odrobine nie te lata ;]

ocenił(a) film na 3
Mrs_Shooter

ale już wtedy by działaczem itd.

ocenił(a) film na 3
Mrs_Shooter

Lata 70.Lech Wałęsa

W grudniu 1970 był jednym z przywódców strajku w swoim zakładzie pracy, wchodząc w skład Komitetu Strajkowego. Miesiąc później wszedł w skład rady oddziałowej związku zawodowego metalowców oraz został społecznym inspektorem pracy. Brał udział w rozmowach pracowników Stoczni Gdańskiej z pierwszym sekretarzem KC PZPR Edwardem Gierkiem

sylwester_3

Jestem ciekaw, ile jeszcze razy to napiszesz... bo, patrząc na inne tematy, to chyba jedyny Twój argument, który powtórzyłeś już chyba z dziesiąty raz.

ocenił(a) film na 3
Dassanar

to zależy

sylwester_3

Od czego, jeśli można wiedzieć?

ocenił(a) film na 3
Dassanar

jeśli zachce to wpisze to x razy i co cię to?
nie masz nic do powiedzenia nie pisz

sylwester_3

"jeśli zachce to wpisze to x razy i co cię to?"
Oczywiście, przecież nie będę Ci bronił. Ale w ten sposób, to Ty nie masz nic do powiedzenia.

"nie masz nic do powiedzenia nie pisz"
Może coś napiszę, jak film obejrzę. Przeglądałem po prostu tematy i zauważyłem, że piszesz ciągle jeden i ten sam główny argument, co zwyczajnie irytuje, tyle.

ocenił(a) film na 3
Mrs_Shooter

nie którzy lub niektórzy
rozumie? czy mam słownik tutaj wkleić

sylwester_3

Wklej, chciałbym wiedzieć, w którym słowniku jest coś takiego...

ocenił(a) film na 3
Dassanar

wiesz co to są zdania stylistyczne?

sylwester_3

No dobrze, ale mi nie chrzań tu o jakimś słowniku, bo normalnie to napisałeś niepoprawnie...

ocenił(a) film na 8
Dassanar

W dodatku walnął "ludzią" zamiast -om, i jeszcze szczyl się wykłóca.

ocenił(a) film na 8
sylwester_3

czemu uważasz że film nie wiele wspólnego z historią prawdziwą?

ocenił(a) film na 5
przynadziei

zawarł to w swojej wypowiedzi ... bo nie wystąpił tam TW "Bolek" , bohater ludu.

ocenił(a) film na 3
Zlom0

Brawo jedyna osoba która wie o co chodzi

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 7
przynadziei

rzeczywiście jako gatunek powinno być dramat mitologiczny III RP, z prawdą niewiele ten film ma wspólnego

ocenił(a) film na 5
lawrencl

Popieram! Film miał RAŻĄCE błędy, zwłaszcza scenograficzne. Tak się składa, ze przed filmem ogladałem materiały źródłowe, które w filmie były też wykorzystane. Plastiki w oknach, czołgi T-55 (gdzie wtedy hasały stare t-34), nowoczesne instalacje, klatki schodowe i plakaty. Ktoś musiał być ślepy zeby tego nie zauważyć! Ponadto: wtrącenie materiałów archiwalnych-tandeta, krzyż (ooo zgrozo! skąd krzyż?! NIGDZIE nie ma wspomnienia o krzyzu. Ani na filmach, ani z na zdjeciach, ale to juz nieodłączny polki relikt....). Dla mnie na uwagę zasłucuje muzyka i wykreowany dość dobrze klimat, popsuty wcześniej wspomnianymi wstawkami. Ogólnie mocny średniak, lepszy poniekad od Katynia...

poiu007

Z tymi T-34 to pojechałeś po bandzie :)
Chyba pomyliłeś grudzień, z poznańskim czerwcem.
Ogólnie - dobry film, a kilka niedociągnięć nie zakłóca pozytywnego odbioru filmu, jako całości.

sylwester_3

sam jesteś gniot PALANCIE jeb...postkomuchu pierd...

ocenił(a) film na 3
xatt1975

end of the line

sylwester_3

sylwester_3 - sam jesteś GNIOT NA MAXA - gniocie!!! znasz się na filmach jak świnia na kosmetykach szczylu

ocenił(a) film na 3
xatt1975

Ja tobie już odpisałem.Pisz wszędzie ale nie do mnie i nie rób z siebie niedorozwiniętego chyba że nim jesteś

ocenił(a) film na 1
sylwester_3

zgadzam się:) słabizna

sylwester_3

Sylwester, ja filmu jeszcze nie obejrzałam, ale powiem Ci, że Twoja opinia mnie bardzo do tego filmu zachęciła. Wystarczy spojrzeć, jakie byki walisz, żeby wiedzieć, że ten film nie podoba się tylko wtórnym analfabetom. Serdecznie Ci dziękuję za zachętę!

ocenił(a) film na 3
czekina

nie wiem o co Ci biega, ale analfabety w rodzinie poszukaj.Każdy ma prawo wyrazić swą opinie o filmie.Niestety twój post świadczy tylko o tym że poziom twej inteligencji nie jest wysoki.Kolejna sprawa to fakt taki że obrażać każdy potrafi więc nie schylę się do twego poziomu.
Może przedstaw jakie to byki wale ?

sylwester_3

Wrzuć sobie w worda i wciśnij F7. EOT.

ocenił(a) film na 3
czekina

ty dopiero błędy piszesz WORDA a nie worda
zresztą o 1 literówkę krzyczysz pffffff

ocenił(a) film na 7
sylwester_3

"oraz ludzią" hehe I ty tu mówisz o wklejaniu słownika.

ocenił(a) film na 3
p_i_u_2

no i co z tego?
jeden błąd i problem masz
idź lepiej na spacer zamiast bzdury pisać