nie polecam
jeszcze jakieś gówniarze piszą,że świetny film a z historią prawdziwą to raczej zbyt dużo nie ma wspólnego.Nawet nie którzy nie wiedzą kim był Lech Wałęsa.Gratuluje reżyserom oraz ludzią którzy uczą jak to mi powiedziano NOWEJ historii. 3/10
Lata 70.Lech Wałęsa
W grudniu 1970 był jednym z przywódców strajku w swoim zakładzie pracy, wchodząc w skład Komitetu Strajkowego. Miesiąc później wszedł w skład rady oddziałowej związku zawodowego metalowców oraz został społecznym inspektorem pracy. Brał udział w rozmowach pracowników Stoczni Gdańskiej z pierwszym sekretarzem KC PZPR Edwardem Gierkiem
Jestem ciekaw, ile jeszcze razy to napiszesz... bo, patrząc na inne tematy, to chyba jedyny Twój argument, który powtórzyłeś już chyba z dziesiąty raz.
jeśli zachce to wpisze to x razy i co cię to?
nie masz nic do powiedzenia nie pisz
"jeśli zachce to wpisze to x razy i co cię to?"
Oczywiście, przecież nie będę Ci bronił. Ale w ten sposób, to Ty nie masz nic do powiedzenia.
"nie masz nic do powiedzenia nie pisz"
Może coś napiszę, jak film obejrzę. Przeglądałem po prostu tematy i zauważyłem, że piszesz ciągle jeden i ten sam główny argument, co zwyczajnie irytuje, tyle.
zawarł to w swojej wypowiedzi ... bo nie wystąpił tam TW "Bolek" , bohater ludu.
rzeczywiście jako gatunek powinno być dramat mitologiczny III RP, z prawdą niewiele ten film ma wspólnego
Popieram! Film miał RAŻĄCE błędy, zwłaszcza scenograficzne. Tak się składa, ze przed filmem ogladałem materiały źródłowe, które w filmie były też wykorzystane. Plastiki w oknach, czołgi T-55 (gdzie wtedy hasały stare t-34), nowoczesne instalacje, klatki schodowe i plakaty. Ktoś musiał być ślepy zeby tego nie zauważyć! Ponadto: wtrącenie materiałów archiwalnych-tandeta, krzyż (ooo zgrozo! skąd krzyż?! NIGDZIE nie ma wspomnienia o krzyzu. Ani na filmach, ani z na zdjeciach, ale to juz nieodłączny polki relikt....). Dla mnie na uwagę zasłucuje muzyka i wykreowany dość dobrze klimat, popsuty wcześniej wspomnianymi wstawkami. Ogólnie mocny średniak, lepszy poniekad od Katynia...
Z tymi T-34 to pojechałeś po bandzie :)
Chyba pomyliłeś grudzień, z poznańskim czerwcem.
Ogólnie - dobry film, a kilka niedociągnięć nie zakłóca pozytywnego odbioru filmu, jako całości.
sylwester_3 - sam jesteś GNIOT NA MAXA - gniocie!!! znasz się na filmach jak świnia na kosmetykach szczylu
Ja tobie już odpisałem.Pisz wszędzie ale nie do mnie i nie rób z siebie niedorozwiniętego chyba że nim jesteś
Sylwester, ja filmu jeszcze nie obejrzałam, ale powiem Ci, że Twoja opinia mnie bardzo do tego filmu zachęciła. Wystarczy spojrzeć, jakie byki walisz, żeby wiedzieć, że ten film nie podoba się tylko wtórnym analfabetom. Serdecznie Ci dziękuję za zachętę!
nie wiem o co Ci biega, ale analfabety w rodzinie poszukaj.Każdy ma prawo wyrazić swą opinie o filmie.Niestety twój post świadczy tylko o tym że poziom twej inteligencji nie jest wysoki.Kolejna sprawa to fakt taki że obrażać każdy potrafi więc nie schylę się do twego poziomu.
Może przedstaw jakie to byki wale ?
ty dopiero błędy piszesz WORDA a nie worda
zresztą o 1 literówkę krzyczysz pffffff