Widzieliście? Ten to ma tupet - najpierw ściska Jaruzela a potem patronuje taki film :D
Jako Polakowi szkoda mi tylko, że takie smaczki wychodzą na jaw już po wyborach prezydenckich ...
Szkoda, że na polowaniach, nie zdarzył się jakiś przykry incydent z jego osobą, jako ofiarą w roli głównej...
No, a teraz to wszystko robi się pod publikę.
Jeszcze większa szkoda, że jako naród nie zebraliśmy sie jakiś czas temu z petycją żeby w tą sobotę do samolotu na Katyń zapakował się prezydent, płemieł, cała ich świta (z Niesiołowskim na czele) i poleciała na obchody rocznicowe. Wtedy poczułbm że żyję w lepszym kraju.
już nawet na filmwebie, nie da się uniknąć tematów politycznych.... dajcież chociaż spokój tutaj, a wasze niezadowolenie wyrażajcie na innych forach....
nie, swoje niezadowolenie trzeba wyrażać wszem i wobec, gdzie tylko się da, najlepiej je argumentując jak najobszerniej. Polityka ma ogromny wpływ na właściwie każdy aspekt naszego życia.
tak! ale nie na portalu poświęconym kinematografii, gdzie ludzie poszukają informacji na temat reżyserów, aktorów i produkcji filmowych, a wy wszyscy męczycie Nas swoimi wywodami na temat bezeceństwa PO i Bronka. I z dwojga złego cieszę się że reprezentuje nas prorosyjski dyslektyk niż mały facet z zapędami dyktatorskimi, chcący pozbawić wszystkich wolności! Typowa dla większości Polaków krótka pamięć od wieków jest dla nas zgubą, już nie pamiętacie co było w 2006/2007, ciągłe afery, pranie brudów, zbieranie haków przez pieska Ziobrę, zagłuszanie strajkujących pielęgniarek.... no to się rozpisałem, ale zastanów się trochę jeden z drugim o czym mówicie...
masz rację z dwojga złego lepszy Bronek niż...
MAŁY DYKTATOR KTÓRY URZĄDZA W WARSZAWIE MARSZE Z POCHODNIAMI CHYBA WZOREM SWOJEGO "WIELKIEGO" POPRZEDNIKA Z MONACHIUM 1933r.
A CZEMU Z DWOJGA ? BYŁO PIĘCIU CZY TAM SZEŚCIU KANDYDATÓW o.O
głupi ludzie- dają się manipulować pseudo-sondażami. Ja nie głosowałam ani na Kaczora ;D ani na bul-Bronka.
"Polityka ma ogromny wpływ na właściwie każdy aspekt naszego życia." Mój Drogi ja już przeżyłem rządy wszystkich wolno wybranych prezydentów a żadnej różnicy w moim życiu nie odczułem....
(zaznaczam że nie odpowiadam już na kolejne posty dot. polityki)
pamiętamy, dlatego wiążemy fakt. To nie było stwarzanie afer tylko wyciąganie ich na światło dzienne. Skąd pomysł że Kaczyński chciał pozbawić wszystkich wolności? Tylko złodziei i innych wszelkiej maści oszustów i agentów ;)
Odczułbyś, gdyby K.aczyński rządził dłużej, dlatego przyspieszono wybory nadmuchując sztucznie społeczne oburzenie "on chce pozbawić mnie wolności! ciągle wynajduje jakieś afery! sepleni!" ojejojej.
podam taką małą ciekawostkę- słuchałam orędzia prezydenta na tv.n. seplenił, chrząkał. zmienili kadr i puścili obraz z innej kamery umiejscowionej z dołu z boku. Nie mogłam na to patrzeć i przełączyłam na tvp1. Już nie chcrząkał, nie seplenił mówił patrząc w kamerę jakby patrzyła na mnie. voila- wladza nad mediami= władza nad publiką którą nie interesuje więcej niż własny ogródek.
proszę,proszę, peroszę obejrzyj, to tylko 2min http://www.youtube.com/watch?v=n3TTVhhofoQ&feature=feedlik pierwsza z lawiny gaf ?
to forum o filmach a nie o sympatiach politycznych. chcesz wychwalać małego kaczorka, rób to gdzie indziej
... i wszystkie rozkazy i decyzje dot. tłumienia strajków przez wojsko przechodziły bezpośrednio przez niego. W taki sposób oczyszcza się komuchów.
Rzeczywiście, prawdziwy tupet. Gdyby był prawdziwym patriotą, to powinien temu zniedołężniałemu, chorowitemu 88-letniemu dziadkowi napluć w twarz, wrzucić go w błoto i skopać, bo na to zasłużył.
Wina Jaruzelskiego jest jasna jak słońce, ale brak szacunku dla człowieka, który jedną noga jest praktycznie w grobie świadczy tylko o tym, że jesteśmy mniej warci od niego.
BTW: śp. Leszek był prezydentem o tyle dobrym, co konserwatywnym - że był patriotą, to nie ulega wątpliwości. Dbał o historię i potrafił się z nią rozliczyć. I faktycznie, nie lizał dupy pierwszemu lepszemu krajowi, by się przypodobać.
Jarek prowadzi niestety politykę nienawiści - zupełnie jak dziecko, które nie dostało na urodziny wymarzonego prezentu i wciąga w tą grę naiwnych Polaków: http://kwejk.pl/obrazek/41930/dyskutowanie,w,internecie.html
Nie, nie trzymam z PO - oni nie umieją rządzić, to raz, nie przyznają się do błędów, to dwa, wykorzystują zachowanie Jarka, by ukryć swoje błędy i przekonać społeczeństwo, że są lepsi od Jarka, to trzy. A Bronek jest na prezydenta zbyt nieporadny.
Nie, nie trzymam z SLD - większość z nich to byli komuniści, z których poglądami się zazwyczaj nie zgadzam. Choć oni wykazują więcej rozsądku od PO i PiS.
PSL rządzi w moim powiecie - więc wiem o nich całkiem sporo. Tzn. rozsądź się na stołku i trzymaj jak długo się da.
Kończąc - głosujcie na Króla Juliana w następnych wyborach ;)
A na temat Smoleńska się nie wypowiadam.
na króla Juliana :/ kompletna głupota iść i marnować swój wolny czas, drzewa i tusz. i w ogóle pomysł z królem Julianem uważam za żenujący- powiedzcie mi skąd to się wzięło, bo nie wiem a bardzo mnie ciekawi.
nie lepiej zagłosować na Stanisława Michalkiewicza? :D postać prawdziwa i szalenie po prostu niezwykle nadająca się na prezydenta (i nie tylko)
Król Julian to mogłaby być odpowiedź na te reklamy typu "Idź na wybory, a nie marudź potem, że ci coś nie pasuje, jak nie poszłeś" - czyli dać znać, że dość już mamy tej głupiej walki, a na wybory nie idziemy, bo nie ma na kogo głosować.
Michalkiewicz? Jak będzie kandydował i przedstawi swój program - to pomyślę ;)
ale ta odpowiedź mówi tylko o twoim braku zainteresowania polityką, tym samym dając sygnał dla ludzi u władzy "róbcie z nami co chcecie- my się poddajemy"
www.michalkiewicz.pl :) gdybyś o nim wiedział zagłosowałbyś na JKM ;D a w drugiej turze na Kaczyńskiego
Fakt, bo dopiero od dwóch lat mam prawo wyborcze. I polityka w ogóle mało mnie obchodzi.
W II turze głosowałem akurat na Kaczyńskiego - głównie dlatego, że było mi zupełnie obojętne, kto wygra.
Na następnych wyborach dokładniej przeanalizuję życiorysy i CV kandydatów. Ale najbliższe są wybory parlamentarne - więc jaką partię polecasz w tej sytuacji?
a mnie polityka bardzo obchodzi i osobiście polecam PiS bo ważna jest opozycja, przyjmująca jakieś dobre wartości i do tego promująca zdrowy patriotyzm. prawo wyborcze posiadam od takiego samego czasu :)
Mam nadzieję, że przez zdrowy patriotyzm nie rozumiesz urządzania "pochodów z pochodniami", a przez wartości zasadę "Kto nie z nami - ten przeciw nam"? Jak Jarek odejdzie z partii, to mógłbym na nich głosować. Na razie jego zachowanie niezbyt mi pasuje.
Wiadomo, że nie należy oceniać zbiorowości po działaniach jednostek, ale problem w tym, że tych jednostek jest całkiem sporo.
Jego zachowanie ci się nie podoba, ale sam powiedziałeś że nie interesujesz się polityką więc śmiem twierdzić że nie oglądasz przemowień Kaczyńskiego (tylko wybiórcze wyprane z prawdziwej treści streszczenia tvn- owskie ;) zauważ jaka jest na niego nagonka w mediach - dlaczego? Żeby ludzie którzy niezabardzo interesują się polityką myśleli "że epidemi dżumy jest lepsza od Jarosława Kaczyńskiego" a to nieprawda....
http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/44233-od-tuska-sow-kilka.jpg
Wiem, wiem, Tus namawia ludzi do mniejszego zła.
PS. TVN to akurat jedyna telewizja, jaka u mnie dobrze odbiera :)
Tyle, że wiadomości zwykle nie oglądam.
mniejszego zła? nie zasmucaj mnie :( ten facio należał do 7 partii z czego 4 sam założył. on to dopiero ma manię władzy....
Nie ma czegoś takiego jak mniejsze zło!!!Chcesz mniejsze zło ok, tylko żebyś potem nie płakał na stare lata albo co gorsze-twoje dzieci...Przypomnę tylko to co działo się z emeryturami.Wielu ekonomistów zwracało uwagę na to, że Rostowski podjął złe decyzje, ale dzięki wspaniałym wyborcom PeŁo przekonamy się o tym sami na własnej skórze,szczególnie ci którzy nie głosowali na tych tumanów.Nie wspomnę już o cenach,zwłaszcza paliwa niestety:( Tak rządzi Peło , Kaczyński wywlekał brudy, afery ale one nie dotyczyły zwykłego obywatela!Jak to głupie babsko ,które przyjęło łapówkę od agenta Tomka rozryczało się przed kamerami, to ja wcinałem popcorn i się z niej śmiałem heh nie oszukujmy się-zasłużyła na to jak mało kto.Ale czy ty, zwykły obywatelu straciłeś na tym?Pamiętaj- lepiej żeby gryźli się między sobą niż bawili się twoją emeryturą.Albo bieganie z krzyżem pod pałacem i ośmieszanie naszego kraju...uwierz mi nasz kraj już od dawna jest pośmiewiskiem, zwłaszcza po incydencie Bronka... Kaczyński pod pałacem chociaż zapewnia nam rozrywkę,tamtego pamiętnego dnia do 1 w nocy śmiałem się z tych pajaców z krzyżami i bandą kretynów na słupach:)
Reasumując jeśli chcesz wybrać mniejsze zło, to nie idź na wybory.Oszczędź innym późniejszych efektów twojej decyzji.
Ku*wa... I spróbuj tu rozsądnie dyskutować z ludźmi. Przeczytają dwa zdania twojego posta, po reszcie rzucą okiem, znajdą słowo "Tusk" lub "Kaczyński" i od razu najlepiej człowieka opie*dolić.
Wywlekanie burd to akurat najlepsze, co przydarzyło się za rządów PiS-u. I tego nie kwestionuję, że PO po prostu zaszczuło tą całą akcję, bo sama ze starego układu miała niezłe zyski.
A czy według ciebie właśnie afera o krzyż (która dostarczyła ci tyle rozrywki) nie robi z nas równie wielkiego pośmiewiska na arenie międzynarodowej, jak pomyłki Bronka?
Kończąc - PO nie nadaje się do rządzenia, co pokazało przez ostatnie cztery lata.
"Nie ma mniejszego zła. Jest tylko zło, duże zło, a za nimi w cieniu czai się bardzo wielkie zło. Pewnego dnia bardzo wielkie zło łapie cię za gardło i mówi: wybieraj bratku, albo ja, albo to drugie, trochę mniejsze."
A. Sapkowski
Przepraszam jeśli uraziłem!Nie wkurzaj się ,po prostu jak zobaczyłem hasło "mniejsze zło" to myślałem, że mnie szlak trafi :D Mam już dość mniejszego zła...Ogólnie zgadzam się z twoją opinią odnośnie wszystkich polskich partii politycznych-podsumowałeś tą zgraję oszustów idealnie,jakbym to ja pisał.
a po co w ogóle go zapraszał? co on zgubił w pałacu? Lech to chyba się w grobie przewraca ...
Trochę w tym racji. Można od biedy tłumaczyć się tym, że jest byłym prezydentem. Albo pomyśleli sobie "Stary już jest, niech tam sobie coś ma na starość". Chociaż biorąc pod uwagę jego działalność w PRL-u, to ciężko znaleźć argumenty na jego obronę.
Boże, zebrały się tu same mohery. Krzyż wam zabrali i przyszliście na filmwebie się żalić? Zbudujcie sobie w ogródkach pomnik Kaczyńskiego, otoczcie go płotkiem i czcią i oddawajcie pokłon najgorszemu prezydentowi w dziejach ludzkości, śmiało. Wasza wola.
niczym nie uzasadniona obelżywa i obrzydliwa twoja wypowiedź, bardzo dobrze że została zablokowana a tę zgłaszam osobiście- wylewaj szambo swojej nienawiści gdzie indziej, niektórych mogą ranić twoje słowa, uparty człowieczku.
I uważasz, że jakbym się tu rozpisała na temat moich kontrargumentów to nagle powstałaby dyskusja na poziomie? Przeczytaj od początku wszystkie wypowiedzi wyznawców PIS-u i powiedz mi że są one na poziomie i zawierają argumenty. Nie ośmieszaj się. A filmweb to nie miejsce dla zaślepionych nienawiścią i całkowicie podporządkowanych Jarkowi ludzi. Udowodnij mi, że masz mózg to pogadamy. Pozdrawiam.