Polskich filmów jakie widziałem ma w sobie wszystko to co powinien mieć doskonały film dlatego dziwię się że ma tak niską ocenę no ale cóż najwyrazniej wiele osób nie umie docenić takiego dzieła
Najlepsze w tym filmie było to, że występują tu mało znani aktorzy i aktorzy kultowi, dzięki temu ludzie szli na ten film nie dla "gwiazdeczek", ale dla upamiętnienia wydarzeń.
Pamiętam jak byliśmy na tym z klasą, pod koniec filmu, na napisach, niemal cała sala została na miejscach taka "minuta ciszy" ...
Mylisz się bardzo wiele, i w wiekszości widziałem jedno i to samo marne kino ale w końcu nastąpił przełom i w tym roku mieliśmy kilka na prawdę dobrych filmów wśród których zdecydowanie wyróżnia się ten
No cóż, ja również uważam, iż jest to jedna z perełek polskich produkcji... Do takich filmów jak ten należy zasiadać z odpowiednim nastawieniem, niektórzy są zbyt ograniczeni, ażeby się w taki stan wprowadzić. Wspaniała lekcja historii, szkoda, że w dobie błyszczących wampirów tak niewiele osób potrafi dostrzec prawdziwie unikatowe sztuki.