PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=551232}
6,7 64 tys. ocen
6,7 10 1 64489
5,7 32 krytyków
Czarny Czwartek. Janek Wiśniewski padł
powrót do forum filmu Czarny Czwartek. Janek Wiśniewski padł

Szalenie źle wykonana adaptacja, kiepska, narracja bijąca sztucznością, sceny operatorskie
jak z książki do nauki fotografii bez kszty inwencji czy artyzmu. Sztampowe podejście do
sztuki filmowej nic nie wnoszące i jedynie zapełniające pudełko z napisem MIERNE FILMY!
Zmarnowany film, nie wiadomo dla kogo i i po co?

ocenił(a) film na 3
olgierd_schonwald

Zgadzam się w 100%. Film zrobiony bardzo chaotycznie - zlepek scen bez płynności fabularnej, sztuczne dialogi i emocje, i jak to się mówi: diabeł tkwi w szczegółach, nad którymi nikt nie pracował, bo nawet nie panowano nad statystami. Panu Krauze to się już chyba nie chce, bo mam wrażenie, że fundusze były spore, a film zrobiony na odp... Zmarnowany temat i poniekąd nasze pieniądze.

ocenił(a) film na 9
olgierd_schonwald

szanowny Panie, prosze o rozwinięcie o przykłady . Czegoś się pan spodziewał?? wg mnie i dużej liczby ludzi film jest dobry. Oceny ok 7.5 sama się nie wzięła. Widzę kilka niedoróbek- brak mi odczuć zomowców, jak zostali zmotywowani do takiego sadyzmu. Czy robli to z pasji jak scena na postarunku ?? gdyby to była tylko jego praca,dostałby rozkaz- skończyło by się na dwóch pałach po tyłku.
a to ostatnie zdaie co to ma znaczyć???? komuch stary pan jesteś i nie chce sie pamiętać niewygodnych rzeczy??
Film dobry, pokazał historię, jak było. Niewiele jest pozycji z tego okresu, oddana jest groza tamtych chwil, dezinformacja w mediach, ile znaczyła jednostka w czasach breżniewa.Bilet do kina był dobrą inwestycją