PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=551232}
6,7 65 tys. ocen
6,7 10 1 64537
5,7 23 krytyków
Czarny Czwartek. Janek Wiśniewski padł
powrót do forum filmu Czarny Czwartek. Janek Wiśniewski padł

Witam.

Mam problem, gdyż moja klasa [historyczna] obowiązkowo wybiera się na ten film w piątek.. problem jest taki, że jestem hemofobiczką a podobno w filmie jest sporo krwawych scen.. Tu pojawia się moje pytanie: czy są to sceny na poziomie Piły - krew leje się strumieniami, czy bardziej filmów akcji, gdzie krew jest ledwo widoczna? Wiem, że nie odrywają tam raczej kończyn, tylko wolę po prostu wiedzieć czy mogę na to pójść.. + ewentualnie które sceny [spoilery mogą być ofc] są krwawsze i powinnam zasłonić twarz popcornem, czy czym tam? xP

Z góry dzięki za odpowiedź.

użytkownik usunięty
ladraqkumeia

Ja osobiście nie wiedziałem w tym filmie dużej ilości lejącej, wytryskającej z ciała krwi. Było oczywiście ale okazyjnie i nie przesadzenie pokazane. Nie jest aż tak brutalny jak piła to na pewno. byłem na filmie jakiś czas temu ale z tego co się domyślam to krew pojawiała się w scenach zabójstw, ale mi przypomina się scena w szpitalu kiedy jeden (chyba) milicjantów ma zakrwamioną rękę a jakiś tam stocznowiec mówi żeby lekarze mu ją odcięli (nie zrobili tego nie martw się)

ocenił(a) film na 6

Jedna scena jest taka... Gdy będzie milicjant w szpitalu, to na chwilę zamknij oczy. Będzie oderwany palec i trochę krwi. Ale to chyba jedyna taka scena.

ocenił(a) film na 4
ladraqkumeia

No nie wiem, na moje film jest bardzo krwawy i odradzałbym pójście. Są przynajmniej cztery sceny z dużą ilością krwi.
(Dla tych co już widzieli - milicjant, gościu co dostał w oko, pałowanie na komisariacie, Janek Wiśniewski)
Jest gorzej niż na filmach akcji, ale lepiej niż w Pile.

Victor_Fw

Dzięki wam..

A dałby ktoś radę wypisać mniej więcej te bardziej krwiste sceny, na które z pewnością nie powinnam patrzeć? Bardzo by mi to pomogło. Niestety, cała klasa idzie pierwszy raz, więc nie ma mowy o ostrzeganiu przez kogoś na sali..

ocenił(a) film na 4
ladraqkumeia

Trudno byłoby wypisać Ci wsz. krwiste sceny bo zdarzają się przez całą drugą połowę filmu.
Po prostu nie idź - film i tak nie jest dobry.
Z ciekawości - szkoła gim. czy ponadgimnazjalna?