PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=551232}
6,7 65 tys. ocen
6,7 10 1 64531
5,7 32 krytyków
Czarny Czwartek. Janek Wiśniewski padł
powrót do forum filmu Czarny Czwartek. Janek Wiśniewski padł

...i za każdym z nich łzy mi się w oku kręciły i czułam niewysłowioną wściekłość. Pewnie dlatego, że codziennie przejeżdżam przez Gdynię Stocznię i zupełnie inaczej ogląda się ten film mając miejsce takiej masakry w zasięgu ręki. I wcale nie mam 40 lat, jeżdzę kolejką do szkoły(już nie mówię o tym, że są identyczne jak w tym filmie i wiele nie musieli zmieniać) a mimo to czuję jakąś solidarność z tymi ludźmi, zwłaszcza że wiele z moich starszych znajomych pamięta to wydarzenie, lub ich bliscy je pamiętają. Naprawdę, inaczej się wtedy ogląda...

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 7
Pancefaust

Oho, widzę że się nawet kulturalnie wypowiedzieć na tym forum nie można...

Bella_24

to woja wina ze nie wypowiadasz sie kulturalnie tylko ziejesz nienawiścią

ocenił(a) film na 7
Pancefaust

Ja zięję nienawiścią? Coś tu jest nie tak. To nie ja przeklinam, po pierwsze. Po drugie, napisałam komentarz poparty argumentami na temat mojej oceny filmu a nie obraźliwe zdanie godzące w czyjeś uczucia. Aż się słabo robi czytając takie odpowiedzi.

Bella_24

LOL, nie miał cię chyba kto nauczyć kultury. Przemądrzała i arogancka.

ocenił(a) film na 7
Pancefaust

Wulgarny hipokryta.

Bella_24

Dobra, tak na serio to troluję i specjalnie obrażam wartości narodowe, żeby denerwować ludzi. Mam szacunek do bohaterów i historii ale czasem udaję że nie mam.

ocenił(a) film na 7
Pancefaust

Po raz pierwszy jestem świadkiem tak dziwnej, delikatnie mówiąc, "pasji". Idź ludzi denerwować gdzie indziej; nie od tego jest forum żeby przeklinać i obrażać użytkowników! Zgodnie z zasadą "nie rób drugiemu to co Tobie nie miłe".