PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=551232}
6,7 64 tys. ocen
6,7 10 1 64488
5,7 32 krytyków
Czarny Czwartek. Janek Wiśniewski padł
powrót do forum filmu Czarny Czwartek. Janek Wiśniewski padł

Film powinien być obowiązkowy dla gimnazjów, oczywiście nie było to dzieło, ale pokazuję coś makabrycznego, że nasuwa się pytanie: jak człowiek mógł coś takiego zrobić? Mówię tu o świetnym Fronczewskim, który powiedział: "Z kontrrewolucją się nie rozmawia, do kontrrewolucji się strzela". Jedno zdanie, a ja już zacząłem tego człowieka nienawidzić.

Druga sprawa, może kilkudziesięciu gnoi po obejrzeniu tego filmu zdejmie sobie z awatara na jakimś serwisie z sierpem i młotem, lub logiem PZPR. Może zrozumieją, że takie internetowe cwaniactwo jest całkowitą obrazą osób, które wtedy umarły oraz ich rodzin.

Najgorszy mankament tego filmu to niepokazanie Jaruzelskiego, jako człowieka wydającego rozkazy do strzelania. Nie wiem, czemu nie można rozliczyć Jaruzelskiego za tych martwych ludzi, a do tego media cały czas trąbią o tym, że Prezydent RP śmiał nie zaprosić na beatyfikacje JPII biednego generała, kata Polski. Zupełnie tego nie rozumiem/

ocenił(a) film na 8
Nabuhodonozor

No, właśnie z klasą na to idziemy ;) I aż się nie możemy doczekać ...Janek Wiśniewski padł... - piosenka z traileru zapada w pamięć