PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=551232}
6,7 64 tys. ocen
6,7 10 1 64487
5,7 32 krytyków
Czarny Czwartek. Janek Wiśniewski padł
powrót do forum filmu Czarny Czwartek. Janek Wiśniewski padł

Szczegół ...

ocenił(a) film na 8

Już po koniec filmu kiedy cała rodzina się zapakowała do pociągu i odjechali, to chwilę potem jest ujęcie gdzie są pokazane 2 małe mosty, czy co to tam jest :P
Chwilkę później przejeżdża auto - Fiat Grande Punto O.O
Film zrobił na mnie bardzo pozytywne wrażenie i całość ogólnie mi się podobała. Niby nic takiego ta sytuacja z samochodem ale mnie bardzo zdziwiło że nikt tego nie zauważył podczas kręcenia filmu.

ocenił(a) film na 6
Raizo601

Myślę, że ten zabieg był wprowadzony do filmu umyślnie. Ja dzięki temu jeszcze bardziej uświadomiłem jak blisko na co dzień stykamy się z historią. Nie wiem nic o małych mostach:)

ocenił(a) film na 3
Raizo601

Zabieg jest wprowadzony umyślnie - chwilę później widzimy pomnik i tablicę upamiętniającą poległych, wcześniejsza scena została już dopasowana do współczesności i ukazuje "hałaśliwą ciszę" tego miejsca dzisiaj. Wg mnie, oczywiście. Ale to i tak nie ratuje całego filmu.

ironek_48

zgadzam się, to nie przeoczenie. pokazali okolicę tamtych wydarzeń w teraźniejszości. zdjęcie pomnika mówi samo za siebie

użytkownik usunięty
Raizo601

Inny szczegół to pełnia księżyca w nocy pogrzebu. Pełnia księżyca przypadała 12 grudnia, 19 była już ostatnia kwadra ;)