Powinni robić filmy o dniu dzisiejszym -braku pracy, niskich płacach i pracy w nie polskich
fabrykach i zakładach o cenach wysokich w sklepach i podatkach kosmicznych
Wolność ale nie taka miała być .Film propagandowy.
Proponuje mniej siedzieć na komputerze i nauczyć się podstaw odnoszenia się do ludzi prostaczku i internetowy pseudointelektualisto.
Pewnie nie oglądałeś filmu, ja oglądałem, i nie zauważyłem tam żadnej propagandy, po prostu wierna rekonstrukcja wydarzeń. To że dzisiaj jest źle, nie oznacza że za komuny było dobrze.
Ale nie było aż tak kiepsko jak teraz .Fabryki były w polskich choć państwowych rękach ale ludzie nie szanowali pracy słaba wydajność
oraz złe zarządzanie powodowało kłopoty państwa socjal rozbudowany a odbudowa kraju pochłaniała miliony . Podwyżki doprowadziły
do rozruchów i upadku Gomułki . Tak i teraz będzie jak w roku 2012 zaczniemy wpłacać do koszyka UE wtedy zaczną się podwyżki.
Grecja+Libia w jednym to pewne w POLSCE .
Krótki tekst o obecnej sytuacji w Polsce:
http://www.krytykapolityczna.pl/Recenzje/MajmurekUbostwotransformacji/menuid-76. html
Nie taka miała być? Zgadza się. Ale ten film nie jest o obecnej wolności ale o walce o nią 30 lat temu. Ty niestety tego nie zrozumiałeś.