PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=551232}
6,7 64 tys. ocen
6,7 10 1 64488
5,7 32 krytyków
Czarny Czwartek. Janek Wiśniewski padł
powrót do forum filmu Czarny Czwartek. Janek Wiśniewski padł

Powinni robić filmy o dniu dzisiejszym -braku pracy, niskich płacach i pracy w nie polskich
fabrykach i zakładach o cenach wysokich w sklepach i podatkach kosmicznych
Wolność ale nie taka miała być .Film propagandowy.

kondor62

rozumiem, że te 1/10 to przez nostalgię za PRL-em, głąbie?

grezyl

Proponuje mniej siedzieć na komputerze i nauczyć się podstaw odnoszenia się do ludzi prostaczku i internetowy pseudointelektualisto.

kondor62

Pewnie nie oglądałeś filmu, ja oglądałem, i nie zauważyłem tam żadnej propagandy, po prostu wierna rekonstrukcja wydarzeń. To że dzisiaj jest źle, nie oznacza że za komuny było dobrze.

ocenił(a) film na 1
ObiWanKenobi444

Ale nie było aż tak kiepsko jak teraz .Fabryki były w polskich choć państwowych rękach ale ludzie nie szanowali pracy słaba wydajność
oraz złe zarządzanie powodowało kłopoty państwa socjal rozbudowany a odbudowa kraju pochłaniała miliony . Podwyżki doprowadziły
do rozruchów i upadku Gomułki . Tak i teraz będzie jak w roku 2012 zaczniemy wpłacać do koszyka UE wtedy zaczną się podwyżki.
Grecja+Libia w jednym to pewne w POLSCE .

kondor62

"polskich" fabrykach? już w tym kraju nic nie jest polskie. dlatego robimy za miske ryżu

ocenił(a) film na 1
h4r

Prawda nic dodać

kondor62

Krótki tekst o obecnej sytuacji w Polsce:
http://www.krytykapolityczna.pl/Recenzje/MajmurekUbostwotransformacji/menuid-76. html

ocenił(a) film na 9
kondor62

Nie taka miała być? Zgadza się. Ale ten film nie jest o obecnej wolności ale o walce o nią 30 lat temu. Ty niestety tego nie zrozumiałeś.

kondor62

Co to ma do rzeczy co powinni ? Tutaj ocenia się ten film, a nie gdyba co powinni. Dałeś 1/10 jak zwykły troll, który zapewne nawet tego filmu nie obejrzał.