PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=4211}

Czarny książę

Black Beauty
1994
7,7 9,6 tys. ocen
7,7 10 1 9614
Czarny książę
powrót do forum filmu Czarny książę

Kiedyś oglądałam film o koniku i o takiej dziwewczynie. Ogólem chodziło w nim o to, że mieli oni wypadek - przyczepa z tym koniem zsunęła się ze skarpy i ta dziewczyna poszła próbować go ratować... I od tego momentu nie pamiętam co było dalej:( Plisss, jesli wiecie jaki był tytuł tego filmu to napiszcie... I wiem, ze to napewno nie był zaklinacz koni... Pozdrówki:)

Siaczek87

moze heartland? byla tak sksiazka ale nie wiem czy film.

tania_mefik

Filmu takiego raczej nie ma... Ja wiem że film z koniem, dziewczyną i jakąś ciężarówką to "Zaklinacz koni", a nawet jeśli to nie teo to polecam :D

Christinka

Nie ma to jak niedoczytać ostatniej linijki...

Siaczek87

Ależ starutki post odkopuję:) oczywiście, był taki film i też go oglądałam dawno temu. tytułu nie pamiętam, co do fabuły, to dziewczyna idzie ratować tego konia ale w skutek tego spada ze skarpy i ląduje na wózku inwalidzkim. Koniowi nic nie jest ale staje się trochę dzikusem. Dziewczyna po wypadku przeżywa okres buntu, gdzie nienawidzi wszystkich(łącznie z koniem),ale potem zaczyna zawiązywać się między nimi więź...jeśli ktoś pamięta tytuł to byłabym wdzięczna.

Siaczek87

obu z Was chodziło o film wcześniej wspominany: "zaklinacz koni". dziewczyna ma wypadek na koniu, coś związanego z przyczepą i mostem. dziewczyna nienawidzi wszystkich, nie chce widzieć konia. mimo to jej matka/ojciec go nie oddają (bo już do niczego się nie nadawał) itd.
czytałam książkę, polecam :)

Siaczek87

nie nie, to nie zaklinacz koni!!!!
wiem co to za film. to "czarny koń", po angielsku "dark horse' (nawet dosłownie przetłumaczyli). mam do niego wielki sentyment:)
jest nawet na filmwebie. http://www.filmweb.pl/film/Czarny+Ko%C5%84-1992-103891