PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1092}

Czas Apokalipsy

Apocalypse Now
1979
8,2 192 tys. ocen
8,2 10 1 192026
9,1 65 krytyków
Czas Apokalipsy
powrót do forum filmu Czas Apokalipsy

Film Skała - zero patyny

użytkownik usunięty

Pierwszy raz obejrzałam jako dziecko - po 20 latach kolejny seans. Film się nie zestarzał, nadal doskonały.

film został w Polsce wypuszczony w roku 2003, mamy 2011...

użytkownik usunięty
Endymion

listopad 2011
no i..? co w związku z tym?

2011-2003=8, a nie 20, jak napisałaś ;)

użytkownik usunięty
Endymion

rozbawiles mnie... :D
thx

Endymion

Hahaha, ile ty masz lat koleś :)

Lecho1523

Haha. Widzę, że z mojej głupiutkiej wypowiedzi rozwinęła się drobna dyskusja. Tak więc oficjalnie, przepraszam. Post napisałem w pośpiechu opierając się o datę, jak raczył zauważyć fan pink floydów (wnioskuję po awatarze), wersji rozszerzonej. Ośmieszyłem się, pewno miałem ochotę pośmiać się z kogoś lub po prostu ją sprostować, a że Polacy w internecie są bardzo aktywni, byłem przekonany, że muszę to zrobić szybko i sprawnie by nikt mnie nie ubiegł. Ubolewam i proszę, nie przypisujcie mi miana idioty za tą wpadkę. :)

Endymion

W Polsce film emitowany był w kinach w czasie stanu wojennego w 1981 (cytat za wikipedią) mój ojciec był na tym wtedy w kinie (pałac kultury i nauki) więc wszystko się zgadza, tak więc nie rozumiem z czego rżysz? 2003 to data premiery wersji rozszerzonej "Redux".

Private_Witt

nie mówię, że widział wtedy ten film bo to się by nie zgadzalo tylko to, ze film byl od dawna dostepny i mylisz sie co do daty premiery.

użytkownik usunięty
Private_Witt

obejrzałam w 1991 na RTL+

sorry ale myślałam ze kręcicie bekę z tym datowaniem... widać niektórzy tak maja...

ocenił(a) film na 10

Taa, to się nazywa "odpowiedź poparta sensownymi argumentami".
Mhm.

myszur

jakby nie patrzeć to awatarze ma wpis Dr. :):)

użytkownik usunięty
myszur

jak argumentujesz że smakują ci np: słodycze?

ocenił(a) film na 10

Hm... Nie mam pojęcia o co mi chodziło kiedy pisałem powyższą wypowiedź, nawet sobie tego nie przypominam. :D
Ba, ja się nawet zgadzam z głównym założeniem tematu... Albo miałem otwarte kilka dyskusji na FilmWebie naraz i coś mi się popieprzyło, albo pod wpływem może byłem - przepraszam, musiała zajść jakaś pomyłka. :S

użytkownik usunięty

Idealnie wyważony smak. Znakomita proporcja między orzechami a truskawkami, bardzo dobry i lepki krem migdałowy. To wszystko łączy się w świetną spójność, która bez wątpienia jest ten oto cukierek.

użytkownik usunięty

pytanie nie brzmi: dlaczego smakuje ci akurat ten cukierek, tylko dlaczego smakują ci slodycze.

co to jest "idealnie wyważony smak"? to znaczy jaki? wyg czego się określa "znakomita proporcja"? sa jakies normy?

smakuje i tyle...ktoś inny nie lubi orzechów i truskawek, a od migdałów ma wysypkę.

gustów sie nie uzasadnia, bądź dowodzi, tylko je sie Ma. takie lub inne.

użytkownik usunięty

Oczywiście nikt się powinien nie wtrącać w Twoją opinię, ale nie zaszkodziło by napisać chociaż kilka banalnych zalet.

użytkownik usunięty

głowna zaleta to: Film Skała - zero patyny

ocenił(a) film na 10

Hmmmm..... moj numer 1 jak na razie. Nie ma sceny, ujecia, klatki do ktorej mozna by sie przyczepic. Mimo tylu lat film powala swoim ogromem.