Dałem 10/10 , ponieważ po pierwsze bardzo spodobała mi się rola Martina Sheena. Bardzo dobra fabuła , ciekawe dialogi. Niesamowite ujęcia i dźwięk.
I dlatego wg. mnie ten film zasługuje na maksymalną ilość punktów.
Ten temat widzę już od kilku dni, ale jak nikt się nie wypowiada to ja się wypowiem. Uważam, że "Czas Apokalipsy" to najlepszy film wojenny jaki powstał. Martin Sheen to najlepsza postać w filmie postacie Marlona Brando - psychola i Duvalla - kozaka, były dobrze zagrane, ale nie odpowiadają "dobremu bohaterowi", bo ja wole dobrych. Film ma niesamowite zdjęcia, jak na stare czasy. Można śmiało je porównywać do takich hitów jak Władca Pierścieni czy Mroczny Rycerz. Dodam jeszcze, że film ma bardzo ładne kolory, w filmach wojennych przeważają zawsze ciemne a tutaj mamy morze piękne, piaski i jasne zielonki to plus dla filmu :)
"Można śmiało je porównywać do takich hitów jak Władca Pierścieni czy Mroczny Rycerz"
Padłem........
"Dodam jeszcze, że film ma bardzo ładne kolory, w filmach wojennych przeważają zawsze ciemne a tutaj mamy morze piękne, piaski i jasne zielonki to plus dla filmu :)"
Dla ciebie to ładne kolorki są wyznacznikiem genialności?