PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1092}

Czas Apokalipsy

Apocalypse Now
1979
8,2 192 tys. ocen
8,2 10 1 192029
9,1 65 krytyków
Czas Apokalipsy
powrót do forum filmu Czas Apokalipsy

Czy to znaczy że Czas Apokalipsy jest filmem słabym i przereklamowanym, czy po prostu nasze dzisiejsze pokolenie hipho-emo-dodo-polo opanowywujące internet przy pomocy neostrady (rodziców), wyżywa sie na takim genialnym filmie???

użytkownik usunięty
decik84

Zobacz jakie filmy i aktorzy są w Top10, to jest ranking popularności i tyle. Już w rankingu nie ma Byka,Taksówkarza,Dzikiego zachodu,Samurajów albo Okna na podwórze bo trole i prostaki głosują na 1/10 skoro film był za wysoko.

użytkownik usunięty

fajne skróty

ocenił(a) film na 10

A dla mnie obciachem jest brak filmów Inarritu. FilWeb jest otwartym portalem, w kraju, w którym nikt już nie mierzy czytelnictwa, bo nie ma co mierzyć trudno oczekiwać trudnych pozycji na wysokich miejscach w rankingu.

ocenił(a) film na 10
decik84

nie ma co najlepszy film o wojnie w Wietnamie, widzisz jak ludzie mówią, że cienka czerwona linia jest filmem zajebistym to sry ale tak już będzie
no bo co to za problem pokazać rozwalone ciała wszędzie i budować napięcie poprzez to, że wojak daleko od domu dostaje list od żony, że od niego odchodzi już na początku filmu wiedziałem jak skończą się te bzdety z żoną
Czas jest zrobiony fantastycznie a jeszcze dodatkowo wersja reżyserska z tymi francuzami którzy bronią swoją ziemię fantastyczna sprawa
Gibson też zrobił ciekawy film można dodać jeszcze łowce, pluton i może urodzonego ale nie koniecznie
pzd

użytkownik usunięty
markin

ta, tyle że 'Cienka czerwona linia' dzieje się podczas II wojny, nie w czasie wojny w Wietnamie.
moim zdaniem, Czas apokalipsy jest filmem wybitnym, ale paradoksalnie bardziej kompletną i zamkniętą całością wydaje mi się być wersja z 1979 - ta reżyserska w ogóle mi nie wchodzi, m.in. ze względu na przydługie wątki z Francuzami i prostytutkami.

ocenił(a) film na 10

Teraz już nawet filmy anime wyprzedzają w rankingu "Czas Apokalipsy".

JaszczurXP

podbijam ten temat jest dowodem że Eilas bardzo cenił kiedyś taksówkarza a teraz jedzie po nim na każdym kroku