Brawo dla klientki od tańców erotycznych. Nie chcę nikogo obrażać, ale dawno tak tępej postaci nie widziałem. Żal mi tego dzieciątka tylko, bo na świat się nie prosiło. Zajebiste dziewczyna miała cele w życiu, żeby jakiś naćpany, wytatuowany łysol napierdalał ją po dupie gumowym kutasem, a stado napalonych drechów wtykało jej palec w pizdę.
nie możesz tak powiedziec, że tak tępej postaci nie widziałeś. bo czy to, co ona robi jest wynikiem tępoty? nie mam pojęcia jak zachowuje się człowiek, który od najmłodszych lat był tak wychowywany, który widział takich ludzi, któremu nie dano szansy na inne życie, może dla niej to normalne? dla mnie najgorszego jest to, ze ona nie widzi jaka jest
Każdy jest kowalem swojego losu. Jedni się użalają nad sobą i płaczą, że szkolnictwo złe, że rząd zły a inni starają się kształtować swoje życie. Ta pacjentka sama powiedziała, że zmieniła szkołe z dziennej na zaoczną bo w dziennej często jej nie było z powodu kaca. Wybacz, gadanie, że 'nie dano jej szansy' jest głupie. Po prostu w każdym społeczeństwie są ci na górze i ci na dole, ona sama wybrała życie na dole ponieważ było łatwiej je osiągnąć.
Zgadzam się. Mnie osobiście ten film przeraził. Obejrzałam go, bo mówiły mi o nim 3 niezależne od siebie osoby, pomyślałam więc, że głupio nie znać czegoś, o czym mówią wszyscy dookoła. przyznaję, że zaciekawił mnie bardzo. Szkoda mi dziecka tej panienki, ciężko mu będzie, jak się dowie, jak mamusia zarabia na życie...
Pozostali bohaterowie wcale nie lepsi... Spójrzmy na chłopaka, od którego aż bije szczęście (od samego patrzenia na niego na mojej twarzy nieświadomie pojawiał się uśmiech), który cieszy się, ba! nawet jest dumny z tego, że żyje na wsi i jak się potknie po pijaku, to może spać spokojnie w rowie do rana, nie martwiąc się o to, że zapłaci mandat, zgarnie go policja itp. Chłopak, który uciekł z domu, bo miał ojca alkoholika - dlaczego nie widzi, że sam też już nim jest? Każda dziewczyna z dyskoteki to szmata, która nadaje się na jeden numerek i nie chciałby z taką spędzić życia. A która normalna dziewczyna chciałaby spędzić życie z nim? Przecież sam szmaci się tak samo, jak te dziewczyny... Teatr jest dla sztywniaków, a na książki szkoda czasu (pewnie, przecież lepiej zalać się w trupa zamiast tego...).
Echh, się rozpisałam...
Tak... Też mnie ten młodzeniec bardzo zaintrygował. "Aż tak mi się nie nudzi, żebym książki czytał".
Dokładnie, moim zdaniem to banda głąbów którzy wolą się nastukać browarami i zapomnieć o problemach niż stawić im czoła to smutne i przerażające że ludzie żyją w takiej ciemnocie ,mam nadzieje że dzięki temu filmowi przynajmniej jakiś procent z nich zatrybi że przepierdalają swoje życie...
Masz racje ale do końca sama sobie nie jest winna. To jest jak nakręcająca sie spirala. Tępy rodzic który sie nie interesuje dzieckiem, środowisko tępych rówieśników imprezy z kwasem. Sorry ale w większości wypadków rodzic zareagowałby radykalnie kopnął w dupe i zagonił do nauki. Sam nie wiem czy tej dziewczynie sie tak zlasowała bania od kwasa, że jej ambicją życiową było zostanie "tancerką" erotyczną czy sobie to wmówiła bo miała perspektywę ławej kasy. Kurcze aż to smutne było jak ona z dumą mówiła, że kiedyś oglądała te dziewczyny, a teraz sama sie realizuje na scenie.
Za to tego syna nauczycielki kompletnie nie rozumiem. Chopak sam uciekał z domu z powodu alko a najprawdopodobniej za jakiś czas będzie powielał schemat. Z tym "Łyskiem z pokładu Idy" to mnie rozwalił na łopatki.
bo bardzo często dzieci alkoholików, stają się tacy sami choć się odżegnują od tego. Dzieciaki bite przez rodziców sami później biją dzieci, choć znają ten ból itd. itp.
no przyznaje szkoda dziewczyny.. chodz jej to chyba przyjemność sprawiało;) chodź kto wie może niema świadomości że nie jest tancerką..
zgodze sie ze niezla ta laska . jak sama okreslila " realizuje sie w tym co robie". no faktycznie dawanie zeby jacys napalency wsadzali jej paluchy do cipy jest forma realizowania sie to gratuluje. na dodatek okresla to jako taniec erotyczny. zal
niebezpiecznie blisko niej w swoich myślach jesteś... :) UWAGA !!! GROZI PORAŻENIEM !!!
i pomyśleć że Bozia daje komuś taką urodę i niestety okazuje się to być tylko pustym pudełeczkiem
mnie najbardziej brakowało jej odpowiedzi na pytanie: ile czasu może jeszcze zarabiać w ten sposób i co dalej jak z tym skończy ? coś tam wspominała o dokończeniu szkoły ale pani profesor to z niej raczej nie będzie. więc co ?
Jest coś takiego jak kumulacja upośledzeń- przekazuje się je następnym pokoleniom, w tym wypadku to brak wykształcenia, co przekłada się na brak pracy i wiele innych,a kończy się na powieleniu schematu; jest też coś takiego jak dziedziczenie biedy- nie trzeba tłumaczyć. Do tego dochodzi miejsce życia- wieś, gdzie właściwie 100% ludzi żyje w taki sposób, nieliczne jednostki to zapewne bogacze, którzy wybudowali sobie oazy spokoju na peryferiach. Nie możemy tu wartościować, że są to tępi ludzie- oni nie mają odniesienia do naszej "normalności", czymkolwiek ona jest, oprócz TV, która nie motywuje, a ogłupia. Wyciągają z niej tylko to, co jest w ich zasięgu np zwrócona została uwaga na telefony komórkowe- kręcenie filmów, smsy- smak XXI wieku. Oni nie potrafią dostrzec tak, jak robimy to my, swojego położenia w strukturze społecznej. Starsi ludzie mają minimalne wymaganie bytowe, które sprowadzają się prawie wyłącznie do potrzeb fizjologicznych- jedzenie, picie... Dyskoteka dla młodych to namiastka wg nich miejskiego zycia, rozrywki. Ale i tam zaspokajają, wg mnie, jakieś nieokiełznane instynktowne potrzeby, które wymykają im się spod kontroli. Temat rzeka...
Nie bronię tej "tancerki", ale jakoś nikt nie zwraca uwagi na fakt, że zdecydowała się na taką pracę, bo jej mąż "olał sobie wszystko". Mówiąc ,pod koniec filmu, o swoim małżeństwie ta panna ma łzy w oczach, mówi przez zaciśnięte gardło. Dlaczego nikt nie zwyzywał jej mężulka, który ją bije, nie opiekuje się dzieckiem, nie pracuje?
A co tu się dziwić 90% dziewczyn w polsce wybiera napakowanych wytatułowanych idiotów i dresów zamiast normalnych chłopaków ktorzy mają w życiu jakiś cel i jakies plany na przyszłośc liczy sie dla nich kto ile bierze na klate ile pije ile pali i ile zarabia
k/u/r/w/a też człowiek xD Dobrze, że kobiecina zarabia i sama utrzymuje dzieciaka a w jaki sposób to robi to już jej sprawa...Tak na marginesie to fakt, inteligencją to tam nikt nie błyszczał a wypowiedzi bohaterów można skwitować aaaaaaaaaaaaahahaha. Dobrze, że mnie taki los nie spotkał, gdzie jedyną rozrywką i celem w życiu to n/a/j/e/b/a/ć się co weekend w miejscowej remizie...