PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=598657}
6,4 30 tys. ocen
6,4 10 1 30176
6,5 15 krytyków
Czekając na sobotę
powrót do forum filmu Czekając na sobotę

Czytałem niektóre komentarze i spotkałem się z wpisem, że to nieprawda, że na wsiach tak nie ma. Nie ma co się oszukiwać - tak wyglądają w większości wsie, nie mówię, że wszystkie, bo pewnie są i inne, że tak brzydko powiem "normalne", gdzie życie toczy się jak w mieście, ale ich jest tylko garstka. Z doświadczenia wiem, że na wsi każdy o każdym wszystko wie, jak ktoś nowy się pojawi to zaraz wszystko huczy, większość chodzi w podartych ciuchach, nie dba o siebie, co do picia to ja mogę powiedzieć, że w połowie prawda, bo wypić lubią, ale nie codziennie i do przesady, tak samo z pracą, są i ludzie pracowici. To zależy wszystko od wsi, nie można wrzucać wszystkich do jednego wora. Ja porównywałem to do wsi, w której mieszkała moja babcia i swego czasu często tam bywałem.
Ode mnie za dokument 7/10, przydałaby się jeszcze produkcja w oparciu o tą o życiu w mieście.

Już dawno ktoś powinien nakręcić dokument o tym jak się bawią mieszkańcy dużych miast, pracownicy wysokiego szczebla, "klubowicze", studenci. To też byłby ciekawy obrazek, demaskujący co nieco, bo po paru głębszych nie różnią się od bywalców wiejskiej tancbudy. Czekam na taki dokument, ale to raczej nie jest tematyka interesująca akurat twórców "Czekając na sobotę". A szkoda.

,,większość chodzi w podartych ciuchach, nie dba o siebie, co do picia to ja mogę powiedzieć, że w połowie prawda, bo wypić lubią" w oparciu o doświadczenie?taki według Ciebie jest obraz ludzi na wsi?żenada człowieku

le_ila

Człowieku, czytaj dokładnie, a dopiero później dodawaj swoje komentarze! "To zależy wszystko od wsi, nie można wrzucać wszystkich do jednego wora. Ja porównywałem to do wsi, w której mieszkała moja babcia i swego czasu często tam bywałem."